Андрій Демченко: "Найближчим часом Ямполь почне працювати у загальній групі"

2472 21.01 2020   18:39
Фото - metalist1925.com

Головний тренер "Металіста 1925" Андрій Демченко під час першого тренування у 2020-му році поспілкувався з клубною пресслужбою.

- Андрію Анатолійовичу, давайте поговоримо про перші тритижневі збори. Якими вони будуть?

- Хлопці зібралися на перший міні-збір, який буде більш організаційним. Команда пройде поглиблений медогляд, також ми запланували певні тести, аби розуміти, в якому стані вони находяться. Як не крути, а відпустка у зимовий період триває майже два місяці. Вже на другому тижні почнемо працювати у режимі дворазових тренувань.

- Ви сьогодні вперше побачили команду у новому році. Який настрій у хлопців?

- В усіх посмішки на обличчях, вони раді бачити один одного. Дуже добре, що у хлопців напередодні другої частини Чемпіонату гарний настрій. Бачу по очах, що усі хочуть працювати, хоча робота на них чекає дуже важка.

- Саме ви що чекаєте від цих зборів?

- налаштований дуже гарно та по-бойовому. Попереду у нас вирішальна частина Чемпіонату, яка визначить трьох претендентів на вихід до Прем'єр-Ліги. Мене це дуже налаштовує та мотивує, скажімо так, як тренера, тримає у тонусі.

- Саме це ви донесли гравцям на командному зібранні?

- Свій настрій я передав гравцям, попередив їх, що попереду не лише заключна частина сезону, але і важка праця перед нею. Період зимової підготовки - це, в першу чергу, важка праця. Нашим головним завданням є гарно підготуватися, гідно пройти цей шлях та здобути путівку до еліти!

- Перші три тижні ви працюєте у Харкові, які плани далі?

- Перший збір, який триватиме до 8-го лютого, ми проведемо вдома. Другий та третій ще під питанням, чи це буде довгі збори у Туреччині, чи другий у Харкові, а заключний - за кордоном. Ще прораховуємо певні нюанси та вирішуємо це питання.

- Вболівальників завжди цікавлять нові гравці і от сьогодні ми бачимо деяких футболістів не у клубному екіпіруванні...

- Можу сказати, що контракт підписаний наразі лише з Сергієм Ченбаєм, який був капітаном "Кременю". Він став гравцем нашої команди ще до Нового року. Всі інші поки що на перегляді, ми повинні на них подивитися: чи підійдуть з ігрової точки зору, чи зможуть підтримувати мікроклімат у команді, як тренуються та поводять себе у колективі. Час у нас ще є.

- Ярослав Ямполь дивився за тренуванням біля бокової лінії поля. Яке у нього пошкодження та коли повернеться до загальної групи?

- Він трохи пошкодив гомілкостоп, коли займався за індивідуальної програмою. Саме тому сьогодні в нього відпочинок, але вже найближчим часом Ярослав почне працювати у загальній групі.

- На початку січня навчально-тренувальна база у Високому перейшла до державної власності. Як це вплине на команду?

- Наскільки я розумію, для нас це добре. Губернатор дав наказ і все це зрушило з мертвої точки. Я не дуже розуміюся в усіх тонкощах, але, як мені відомо, для нас це добре.

Популярные новости