Олександр Батальський: "У Оболоні-Бровар — чудовий мікроклімат"

1955 16.10 2019   22:30
Фото - "Оболонь-Бровар"

Герой 13-го туру у Першій лізі Олександр Батальський поділився своїми враженнями від гри з Балканами, а також розповів про причини успішних результатів команди.

— Олександре, наскільки важливим для вас є визнання найкращого гравця туру?

— Дуже приємно, що мої старання приносять результати команді і гідно оцінюються експертами. На кожному тренуванні, у кожній грі викладаюся на максимум своїх можливостей. Намагаюся постійно вдосконалюватися, прогресувати. Особисті досягнення — всього лише приємний бонус, головне щоб команда перемагала і знаходилася якомога вище у турнірній таблиці.

— За два сезони Оболонь-Бровар ще жодного разу не перемагала Балкани. Цей факт вас додатково мотивував чи не акцентували на цьому увагу?

Кожна наступна гра відрізняється від попередньої. Готувалися до матчу з Балканами у звичному режимі, не акцентуючи увагу на невдалій для нас історії протистоянь. Виходили на поле з бажанням перемогти, щоб повернути собі лідируючу позицію.

— З огляду на рахунок, у вас не виникло проблем з Балканами. Чи насправді все було так легко, як здалося на перший погляд?

— Не можу сказати, що гра була простою. Взагалі, у Першій лізі зараз немає прохідних суперників. Балкани — досвідчена команда, з кваліфікованими виконавцями у складі. Ретельно розібрали гру зорянців, виявили слабкі сторони у їхній грі. Важливо, що нам вдалося забити швидкий м‘яч. Після цього вже стало набагато легше грати, стали почувати себе більш розкуто.

— У моменті з першим забитим м‘ячем ви отримали передачу від Мединського і холоднокровно реалізували вихід один на один. Миттєво ухвалили рішення?

— Ігор віддав чудову розрізну передачу. Прийняв м‘яча і вирішив пробити зовнішньою стороною стопи у дальній кут. Гріх було не скористатися такою майстерною передачею партнера. Чудово, що зміг забити надзвичайно важливий м‘яч.

— У моменті з другим м‘ячем ви відзначилися ударом головою після флангового навісу Єфремова. Награна комбінація?

— У тому епізоді залишалося лише переправити м‘яча у ворота після точної передачі Євгена. У нас чудова взаємодія з Єфремовим, тому він знає куди віддати, а я знаю куди відкритися.

— Після першого забитого м‘яча ваша команда не зупинилася, а навпаки продовжувала грати у свій футбол і через дві хвилини забили вдруге. Розуміли, що надзвичайно важливо якомога швидше скористатися розгубленістю суперника?

— Ми надзвичайно активно розпочали гру, були націленими на ворота суперника з перших хвилин. Після забитого м‘яча відчули ще більшу впевненість у власних силах, грали розкуто. Важливо було не зупинятися на досягнутому, адже перевага у один м‘яч ще не гарантувала нам перемогу. З першої і до останньої хвилини грали для своїх вболівальників. Прагнули, щоб вони отримували задоволення від якості гри команди.

— Оболонь-Бровар славиться своєю організованою грою. На вашу думку, у плані організації гри — ваша команда одна з найсильніших у Першій лізі?

— Отримую задоволення від того футболу, який зараз демонструє Оболонь-Бровар. Імпонує стиль гри, який сповідує наша команда. Приємно, що кожен гравець відповідально ставиться до своєї роботи, викладається на максимум своїх можливостей як на тренуваннях, так і під час матчів. У цьому і проявляється професіоналізм футболістів.

— Відчуваєте, що у вас ще є внутрішні резерви для того, щоб додати у якості гри, в агресії?

— Завжди є ті компоненти гри, над якими ще потрібно працювати. Ніколи не можна бути на 100% задоволеним собою. Необхідно постійно вдосконалюватися та рухатися вперед, досягаючи нових вершин. На тренуваннях працюємо над своїми помилками, щоб у наступних матчах виглядати ще сильнішими.

— До 12-го туру команда не програвала і грала стабільно. За рахунок чого вдається досягати таких результатів?

— Вважаю, що команда демонструє таку впевнену гру і знаходиться на першому місці у турнірній таблиці за рахунок єдності колективу та відповідального ставлення до своєї роботи. Завжди намагаємося по максимуму виконати тренерські настанови. У Оболоні-Бровар панує чудовий мікроклімат всередині колективу, грати та тренуватися поруч з такими партнерами одне задоволення.

— Щодо вас особисто, то після Арсенала, ви були кілька місяців без ігрової практики? Як опинилися в Оболоні-Бровар?

— У літнє міжсезоння з‘явилася можливість пограти у рідному місці, тому над пропозицією керівництва київського клубу довго не розмірковував. Що стосується ігрової практики, то я тримав себе у формі, тренувався, щоб якомога скоріше увійти у змагальний ритм.

— Гру з Металіст 1925 розглядаєте як протистояння за шість залікових пунктів, з огляду на турнірну таблицю?

Для нас кожна гра важлива і матч з харків‘янами не є виключенням. Очікуємо складної гри, проте як завжди налаштовуємося виключно на перемогу. Вважаю, що вболівальники отримають задоволення від протистояння лідерів Першої ліги. Якщо зіграємо у свій найкращий футбол, то зможемо досягти бажаного результату.

Источник: Sportarena
Популярные новости