Сергій Лавриненко - кращий тренер Першої ліги

2135 05.08 2019   12:16
Фото - ПФЛ

У стартовому матчі нового сезону "Інгулець" створив кілька реальних нагод забити, але поступився "Металісту 1925" – в гостях з мінімальним рахунком. Тому в матчі проти "Агробізнесу" петрівці не мали права на осічку. Підтримку команді висловив і президент клубу.

Тож сьогоднішній лауреат у Першій лізі – головний тренер петрівського "Інгульця" Сергій Лавриненко, інформує офіційний сайт ПФЛ. Його підопічні обіграли "Агробізнес" із рахунком 2:0.

Номінальний результат команди – 5

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Після поразки в стартовому турі перший домашній матч чемпіонату був особливо відповідальним для "Інгульця", свіжим у пам’яті лишався домашній матч наприкінці минулого сезону, коли петрівці не змогли забити "Агробізнесу" й розділили з ним очки (0:0). Тому в грі з суперником зі схожою турнірною долею та стратегією розвитку господарі мали остерігатися гостей.

Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4

(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

У господарів особливих втрат не було – вони вийшли на "Агробізнес" із повністю заповненою заявкою на матч, залишивши поза цим матчем лише двох гравців через міркування ротації та внутрішньокомандної конкуренції. У той же час, гості перешикували свій склад, гру пропустив основний захисник – універсал Слотюк, не можуть поки пробитися в основу молоді новачки Вергун, Дідик, Іванченко. Зміни не пов’язані з травмами.

Майстерність в роботі з кадрами – 5

(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Після матчу в Харкові, програного з мінімальним рахунком за немалої кількості створених моментів, "Інгулець" провів всього лише одну зміну в стартовому складі. Щедрого на фланзі півзахисту змінив Козак. При цьому не змінилися ключові ігрові налаштування, команда так само старалася володіти м’ячем, вдало ним розпоряджатися, гарно комбінувати на швидкості.

Тренерська майстерність – 5

(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

"Інгулець" належить до тих команд Першої ліги, які стараються грати в комбінаційний футбол і налагоджувати контроль м’яча. Власне, рівно те саме декларує й "Агробізнес". Тому в цьому матчі було розіграно чимало багатоходівок, комбінації йшли за рахунок короткого та середнього пасу, вдало застосовувалися командні заготовки. Відзначаємо оригінальне рішення петрівців у півзахисті, де досить високо пресингував Запорожець, часом діючи майже на одній висоті з форвардом Січінавою. Завдяки цьому створювалася кількісна перевага на чужій половині як при атаках, так і в пресингу.

Накопичувальний критерій – 4

(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Після поразки "Металісту 1925" петрівській команді належало реабілітуватися, започатковуючи, можливо, нові серії. Але є одна обставина, яку варто відзначити вже зараз. "Інгулець" цього року не програв жодного домашнього матчу! Якщо рахувати чемпіонат і кубок, безпрограшна серія на своєму полі складає вже 8 матчів (4 перемоги, 4 нічиї, 14:4).

Лауреат 2-го ігрового дня в номінації Тренер туру:
Сергій Лавриненко ("Інгулець")
Середній бал – 4,6

Популярные новости