Леонід Кучук: "Деяким людям треба до окуліста сходити"

1655 05.08 2019   02:32
Фото - "Рух"

Наставник "Руху" Леонід Кучук поділився своїми враженнями від гри з "Волинню" на післяматчевій пресконференції.

Читайте также: Первая лига. 2-й тур. Львовские единички

- Скажу, що дербі вдалося. Чому? Тому в усіх відношенням матч був принциповим, кожна команда хотіла перемогти. Жодну не влаштовувала навіть нічия. Тим паче, нас. Але що вже вдієш? Одне очко - це одно очко. Ми рухаємось далі, набираємо хід, поки що його не набрали.

- Пропущений гол на початку зустрічі. Наскільки він вплинув на план на гру?

- Отримати на першій хвилині гри такий пенальті - це те саме, якби на тебе вилили відро холодної води. Все кардинально змінилось: треба було одразу відігруватись, пресингувати. Але навіть у ті хвилини, коли ми задихались, суперника вдавалось накривати. Темп витримували. Гра була цікава, суперник поміняв схему, і ми у свою чергу міняли взаємодію впродовж гри. Я ні в якому разі не вважаю себе дурнем, нікому не давав підстав так думати. Дуже уважно читаю літературу про схеми, взаємодію…

Пропущений гол став несподіванкою. Друга несподіванка - суперник сидів у захисті. У першому таймі пропустили швидку атаку суперника, і "Волинь" могла реалізовувати. У другому таймі - пропустили три атаки, але нам треба було відігруватись, бо нічия не влаштовувала. Вийшов хороший матч. Дякую двом командам за гру. Це справжнє дербі.

- Брікнер і Кондраков вийшли і підсилили гру. Спрацювало ваше тренерське чуття?

-Ви повинні розуміти, всі заміни спрямовані на підсилення гри. Неважливо, на якій хвилині футболіст виходить на поле. Заміни я роблю не просто так. Той же Олег Синиця добре увійшов у гру, міг забити, але ще позавчора він елементарно був хворий. По його заміні я зробив рокіровку, ми ще підсилили гру.

- Габріель, який дебютував сьогодні у стартовому складі, чи виконав він план на гру?

- У кожного свої завдання. Він молодий гравець, йому ще потрібна адаптація, підучити мову. Дуже швидкісний футболіст. І я не думаю, що в чемпіонаті знайдеться хтось швидший за нього. Він виконав завдання, бо якщо у центрального захисника суперників зводять ноги, значить, він виконав свою роботу.

Сантиметрів у моментах не вистачає. Але чого жалітись? Деяким взагалі треба до окуліста сходити! Мені 60, я окуляри не вдягаю, але бачу, а людина навпроти стоїть і не бачить. Тоді треба до окуліста, розумієте? В минулій грі точка, в цій грі точка, дивні якісь стосунки, несправедливі… Але скаржитись не хочу. Хочу подякувати командам за таке дербі. І особливо свою команду.

- Як вам вболівальники на стадіоні?

- Атмосфера сьогодні була футбольна. І стадіон футбольний. Поле трохи заповільне. Якщо б такий газон був, як на "Львів-Арені", тоді футбол буде взагалі казковий. Повільне поле, гальмує гру. Ти його поливаєш, м’яч повільний, а ковзати як на льоду. Але вболівальники, оформлення стадіону - це зовсім інша атмосфера. За це браво! Всім, хто готував стадіон, всім, хто вболівав. Підтримка вболівальників нам потрібна. Спасибі вболівальникам!

Источник: ФК "Рух"
Популярные новости