Сергій Лавриненко: "Прихід Богдана Шуста - 100 відсотків заслуга Олександра Поворознюка"

2045 21.06 2019   13:16
fcvolyn.net

Головний тренер "Інгульця" Сергій Лавриненко розповів про кадрову політику клубу та плани підготовки до нового сезону.

— Знаєте, що ми вже підписали довгостроковий контракт з відомим воротарем Богданом Шустом. У цьому 100% заслуга Олександра Поворознюка, який тривалий час працював над цим трансфером. Щасливі, що Богдан перейшов до нашої команди. У Інгульця не було гравця такого рівня, тому у цьому напрямку зробили крок уперед. Шуст — неодноразовий чемпіон України, вигравав Кубок УЄФА у складі Шахтаря.

Що стосується інших трансферів, то у нас селекційний процес триває протягом усього року. Тут багато факторів повинні зійтися, щоб футболісти з досвідом виступів у Прем’єр-Лізі перейшли до нашої команди. Якщо це лідери, то у них є два-три варіанти від різних колективів, тому нам потрібно виграти цю конкуренцію, щоб гравці обрали саме Інгулець. Зараз кожен день проводимо перемовини, працюємо над тим, щоб підсилитися. Як тільки підпишемо контракти з новачками, ви про це дізнаєтеся. Для нас важливо, щоб у команді грали більшість українських футболістів, хочемо щоб наша молодь прогресувала. Якщо знайдемо якісного легіонера, звісно, готові розглянути цю пропозицію.

Читайте также: Богдан Шуст попрощався з "Ворсклою"

23 червня збираємося на перший навчально-тренувальний збір. Загалом у нас заплановано два збори, які проходитимуть на базі у Володимирівці. У нас є всі необхідні умови для того, щоб належним чином підготуватися до старту нового сезону. Існує попередня домовленість про проведення спарингів з Дніпром-1, Ворсклою, Кременем та Гірником. Ще по одному супернику зараз визначаємося.

На першому зборі основний акцент буде зроблено на функціональній підготовці, а далі вже поєднуватимемо фізичні навантаження з контрольними матчами, награванням ігрових зв’язків. У літнє міжсезоння у нас буде не так багато тренувальних днів, але і після минулого сезону пройшло небагато часу. Сподіваюся, що хлопці не втратили своїх кондицій і ми зможемо якісно підготуватися. Найголовніше, щоб усі були здоровими, тоді матимемо змогу виконати завдання підвищення у класі. Хоча зробити це буде непросто, адже у Першій лізі надзвичайно висока конкуренція. Впевнений, що чим більша конкуренція за призові місця, тим цікавіший чемпіонат. У минулому сезоні сім команд боролися за вихід до Прем’єр-Ліги. У цьому чемпіонаті Рух, Миколаїв, Авангард, Чорноморець, Металіст 1925, Волинь, Інгулець та інші ставитимуть перед собою максимальні завдання. З такою інтригою Перша ліга стане надзвичайно привабливою для вболівальників.

Читайте также: Первая лига. Азбука чемпионата
Источник: sportarena.com
Популярные новости