ПФЛ: зимові дозаявки-2019 - чемпіон Європи та збірник Азербайджану

2600 03.03 2019   12:16

Прес-служба ПФЛ проаналізувала трансферну політику клубів першої та другої ліг, які зробили дозаявки перед відновленням сезону (23 березня – в першій лізі та 6-го квітня – в другій лізі).

- Столична "Оболонь Бровар" (четверте місце на проміжному етапі першої ліги) дозаявила 27-річного воротаря Василя Литвиненка. Що цікаво, голкіпер пройшов раніше школу оболонського клубу, а пізніше виступав за "Оболонь-2" та хмельницьке "Динамо". Із "Колосом" пройшов шлях від аматорів до друголігового чемпіонства та серйозних турнірних претензій у Першій лізі. Залишивши ковалівців, підписав угоду із оболонцями. Також київський клуб продовжує системно залучати свою зміну – дозаявлені троє гравців 2000 р.н. із юнацького складу, а саме – захисник Максим Потопальський, півзахисник Іван Чистяк і форвард Антон Рафальський.

МФК "Миколаїв" (дев'яте місце) презентував своїх новобранців ще напередодні відбуття на турецькі збори. Новий тренерський штаб на чолі із Сергієм Шищенком зупинив свій вибір на п'яти новачках. Про трьох із них говоримо зараз. Це двоє екс-футболістів СК "Дніпро-1" – 28-річний захисник Максим Білик та 25-річний форвард Владислав Войцеховський, а також 30-річний півзахисник Євген Зарічнюк, який повернувся у цю команду після виступів за "Волинь" та "Агробізнес".

Читайте также: Рада ліг ПФЛ нагородила найкращих

"Агробізнес" із Волочиська (14 місце) дозаявив двох новачків, обидва – атакувальні півзахисники. 25-річний Олег Ничипоренко заслужив авторитет виступами на аматорському рівні – у чемпіонатах Житомирщини та Київщини. Останнім часом грав за андрушівську "Фортуну". А перед цим був підписаний 29-річний Євген Чепурненко, який заслужив у ПФЛ особливий авторитет плідними роками, проведеними у "Княжій" (Щасливе), ФК "Львів", ФК "Севастополь", "Десну" (Чернігів), ФК "Олександрія" та "Геліос" (Харків). 2018 року Чепурненко грав у білоруському чемпіонаті за "Дніпро" (Могильов).

"Зимовий чемпіон" Групи "Б" другої ліги, закарпатський "Минай", на даний момент має п’ять новачків. Дозаявлено двох воротарів – 24-річний Артем Кулініч прибув із вінницької "Ниви", 26-річний Андрій Попович повернувся в "Минай", за який грав ще на аматорському рівні. До слова, цей вихованець закарпатського футболу має досвід виступів у трьох чемпіонатах та національній збірній… Азербайджану.

Оборону посилив 29-річний Юрій Путраш – ще взимку він виступав у ФК "Львів", окрім цього, в УПЛ представляв низку інших колективів – "Таврію", "Чорноморець" та "Олександрію" зокрема, нещодавно здобував легіонерський досвід у Казахстані. Середню лінію команди доукомплектував 28-річний Артур Карноза – чемпіон Європи серед юнаків 2009 року, колишній гравець "Чорноморця", який до одеситів грав за СК "Дніпро-1" у ПФЛ. Також група атакувальних гравців минайців посилена 24-річним Вадимом Страшкевичем. До слова, до польської "Ресовії" цей карпатівський вихованець також пройшов наші змагання – у рівненському "Вересі" та ФК "Полтава".

Троє новачків у "Чайки" із Петропавлівської Борщагівки – у захист прибули 22-річний Олександр Касьяненко із бахмацького "Агродому" та 23-річний Антон Музиченко, який раніше виступав за вінницьку "Ниву". Півзахист посилив 27-річний Вячеслав Турчанов із аматорського "Рубікону-Вишневе". Цей гравець, до слова, як і Музиченко, вже грав раніше за "Чайку". А ще Турчанов виступав за вікові збірні України та "Оболонь", із якою сягав найвищих ліг.

Херсонський "Кристал" (2 місце на час зимової перерви у Групі "Б") посилився двома голкіперами. Причому, обидва – і 21-річний Микола Колісниченко, і 20-річний Ібрагім Суаіб – пройшли серйозну школу "Чорноморця", а останній ще недавно був у молодіжному та юнацькому складах одеситів. 19-річний Павло Корякін займався в академії "Шахтаря", а згодом грав ще й за юнацький склад "Ворскли". Ще одна новина від кристалівців – пролонгація співпраці із 20-річним хавбеком Євгеном Меженським ще на один рік.

Криворізький "Гірник" (3 місце) має вже двох новачків. Це 22-річний воротар Сергій Мелашенко, який раніше належав "Десні" та ще восени грав за "Минай", а також його ровесник, 23-річний захисник Віталій Фетісов із "Таврії".

Популярные новости