Сергій Макаров: "На жаль, рівень змагань в УПЛ падає, натомість Перша ліга з кожним роком прогресує"

2459 31.05 2018   16:32
pfl.ua

Президент ПФЛ Сергій Макаров в програмі "Повний аут" на радіо "НВ" поділився враженнями від стикових матчів, розповів про "Золотий матч" в Другій лізі та прояснив ситуацію з подальшим функціонуванням клубів, які залишили Першу лігу.

Перехідні матчі

Результати матчів мене здивували. Звичайно, сподівалися, що клуби з Першої ліги зможуть перемогти, але розцінювали шанси як 50 на 50. Розраховували, що один з наших клубів вийде в УПЛ через плей–офф, а коли виявилося, що пройшли обидва колективи, то це стало для нас приємною несподіванкою. За останні два дні отримав чимало привітань. Для ПФЛ – це велике досягнення. Якщо я не помиляюся, такого ще не було, щоб три клуби з Першої ліги за спортивним принципом виходили в Прем’єр-лігу.

Достойні представники

За досвідом останніх сезонів, можна говорити, що клуби Першої ліги зможуть нав’язати боротьбу лідерам нашого футболу. Наприклад, клуби, які перейшли до топ-дивізіону з Першої ліги, – "Олімпік", "Олександрія", "Маріуполь" – змогли пробитися в єврокубки. Це показник того, що наші лідери – конкурентоспроможні команди з амбітними планами. Вважаю, що "Арсенал", "Десна" та "Полтава" зможуть закріпитися в Прем’єр-лізі. Це хороші клуби, з кваліфікованими тренерами і виконавцями в складі.

Рівень чемпіонатів

На жаль, рівень змагань в Прем’єр-Лізі падає, якщо порівнювати з найбільш успішними сезонами. Натомість, Перша ліга з кожним роком прогресує. Тож поступово якість футболу в УПЛ і Першій лізі вирівнюється, що і показав етап плей-офф.

"Золотий матч"

З Групи А Другої ліги підвищилися в класі "Агробізнес", "Прикарпаття", а з Групи Б – СК "Дніпро -1" та "Металіст – 1925". 9 червня очікуємо на "Золотий матч", в якому зустрінуться переможці Групи А та Групи Б: "Агробізнес" Волочиськ та СК "Дніпро – 1". В цьому матчі визначиться чемпіон Другої ліги сезону 2017/18. Спочатку, хотіли провести гру в Черкасах, але клуби звернулися до нас з проханням зіграти на НСК "Олімпійський". Також, на таке наше рішення вплинули останні події в Черкасах, коли вболівальники вибігли на поле та зірвали гру. В п’ятницю збереться Рада ліг, на якій і вирішиться це питання. Вважаю, що вболівальники отримають насолоду від безкомпромісного та цікавого футболу.

Доля клубів

На жаль, ПФЛ назавжди покинула "Жемчужина" Одеса, оскільки її власник прийняв рішення про ліквідацію клубу. Крім того, до Другої ліги перейшли "Черкаський Дніпро", "Кремінь" Кременчук та "Нафтовик-Укрнафта". Зараз спілкуємося з директором "Нафтовика" Андрієм Полуніним про подальший розвиток ситуації в клубі. Він продовжує боротися за клуб. Але також володіємо інформацією, що нове керівництво компанії "Укрнафта" планує позбавитися від непрофільних активів. Поки що остаточного рішення не прийнято, але ситуація тривожна.

Популярные новости