Президент "Гірника-Спорт": "Клуб першої ліги зобов’язаний мати поле з підігрівом"

1472 21.03 2018   13:02
Фото - gornyak-sport.net

"Гірник-Спорт", який у Горішніх Плавнях має власний прекрасний стадіон з чудовим газоном, що його здебільшого оцінюють інспектори матчів оцінкою "відмінно" і він має систему автополиву і удобрення, проведе свій найближчий матч у Кременчуці на стадіоні "Кремінь Арена" зі штучним покриттям. Президент "Гірника-Спорт" Петро Каплун назвав причини, за якими відбулося перенесення матчу "Гірника-Спорт" у 24-му турі на стадіон "Кремінь Арена".

- Ніхто не міг передбачити, що наприкінці березня (!!!) Україну рясно посипатиме снігом, - сказав Петро Матвійович у коментарі прес-службі ПФЛ. – Шкода, але снігу вже занадто багато випало в Плавнях, тому нам довелося шукати альтернативу нашому стадіону. І я вдячний, що "Жемчужина" пішла нам назустріч у цьому питанні, з розумінням поставилася. Тож якщо є дозвіл ФФУ грати на "Кремінь Арені", то не бачу жодних причин відмовитися від того, щоб через форс-мажор провести офіційну гру у Кременчуці. Цей стадіон нам добре знайомий, адже здебільшого саме тут проводимо матчі міжсезоння.

Нам треба отримати власну вигоду з ситуації, яка склалася через погодні катаклізми. Так, я не прихильник проводити матчі на штучних покриттях. Але я і не прихильник того, щоб так рано починати весняний сезон. Гадаю, що на звітній Конференції ПФЛ треба винести на порядок денний питання, згідно з яким за Регламентом кожен клуб першої ліги зобов’язаний мати поле з підігрівом. Або поставити умову, що протягом двох-трьох років такий з’явився у того клубу, хто хоче грати у Першій лізі. Але поки маємо такі ситуації, коли у нас такі поля, де навряд можна демонструвати якісний футбол. Більше того, травмонебезпечний.

Я залишаюся при своїй думці, що команди першої ліги цілком могли б зіграти перші два тури наприкінці травня. Ненормальна ситуація, коли "Верес" не має стадіону і невідомо коли його побудують. "Сталь" із Кам’янського не знаходиться на окупованих територіях, але все ж без стадіону, у Одесі немає жодного поля з підігрівом. Я цього не розумію. Сподіваюся що ця ситуація підштовхне всіх зацікавлених. І ми все рівно прийдемо до того, що кожен клуб матиме гарні стадіони. Зараз Перша ліга - на новому рівні, показує результати, виховує для УПЛ стабільні і потужні клуби.

Я згоден, що календар синхронізований з УПЛ. Але цілком можна було б домовитися з УПЛ, щоб перехідні матчі зіграли в червні. Тоді ми б змогли провести ці два тури – 23-й і 24-й - в кінці травня, і всі б від цього лише б виграли", - резюмував Петро Каплун.

Источник: pfl.ua/ официальный сайт ПФЛ
Популярные новости