Юрій Гій: "Задоволений результатом і бійцівськими якостями футболістів"

861 15.09 2013   17:17

Після матчу «Буковина» - «Десна» (1:0) головний тренер чернівецької команди Юрій Гій наголосив на необхідності підсилення нашого колективу 2-3 кваліфікованими виконавцями. Юрій Володимирович також зазначив, що задоволений результатом і бійцівськими якостями своїх підопічних.

- Юрію Володимировичу, Ваш коментар матчу…

- На нас очікує багато роботи. Була провальна п’ятихвилинка. Тоді ми могли пропустити два м’ячі. Якщо би нас не виручив воротар, то емоції були би іншого спрямування. Звичайно, що відчувається брак майстерності тих гравців, які є зараз у команді. Нам треба терміново шукати двох – трьох гравців, які би підсилили команду. Якщо дивитися на перспективу ще 11 матчів, то треба багато над чим працювати. Треба щоби зростала виконавська майстерність футболістів. Якщо футболістам нададуть шанс, то вони через такі матчі будуть додавати у майстерності. Хто з молодих футболістів скористається цим шансом, той і заграє. Хто не скористається, це вже їхні проблеми. Щодо хлопців, які залишився у команді, то для того, щоби повернути футболістів у «Буковину», максимум зусиль приклав наш губернатор Михайло Папієв.

Зараз я бачу те, що команда готова на 60 хвилин. Після 60 хвилини пішли провали. Зрештою, важко щось зробити за тиждень.

Я задоволений результатом і бійцівськими якостями футболістів. Хотів би подякувати вболівальникам, які прийшли підтримати команду. Гадаю, що підтримка вболівальників суттєво допомогла нам здобути перемогу. Щодо епізоду наприкінці гри, то чесно кажучи, я би не хотів опинитися на місці тренера суперників. Фол був. Чим був він у штрафному майданчику ? Треба дивитися відео.

- На «Буковину» очікує кубковий матч із дніпропетровським «Дніпром». Чи не знітяться молоді гравці перед таким суперником ? А може можливість зіграти проти такої сильної команди стане для них додатковим стимулом ?

- Кожному у душу не залізеш. Це ж випробування. І не тільки фізичної, тактичної чи технічної майстерності. Насамперед, мова йде про психологічне випробування. Багато залежатиме від того, як футболіст зможе себе проявити у присутності великої кількості людей. Багато хто може робити з м’ячем що завгодно тоді, коли порожні трибуни. А якщо хтось з боку починає кричати, то футболіст одразу може розгубиться. Зрештою, усі через це пройшли. Пам'ятаю те, що такі часи у нашої команди були неодноразово. Зараз футболісти впевнені у тому, що дограють до зими, а там вже знайдеться спонсор. Тоді можна буде говорити конкретніше про існування команди.

Популярные новости