Віталій Кварцяний: "Волинь" гратиме у першій лізі"

2665 13.06 2017   11:31

Головний тренер луцької «Волині» Віталій Кварцяний відвідав матч 21-го туру чемпіонату України серед аматорів, у якому «Ковель-Волинь» приймав «Агробізнес» (Волочиськ). Після матчу спеціаліст відповів на питання клубної прес-служби «Агробізнеса».

- Віталіє Володимировичу, яку мету переслідували, відвідуючи матч в Ковелі?

- Тут грає кілька гравців, які нас цікавлять в команді «Ковель-Волинь». Молоді футболісти, яких віддали в Ковель, бо не мали можливості заявити в Прем’єр-лігу після того, як проти нас ввели санкції. Якщо бути точним, то двоє грають, а один зараз травмований. Отже, слідкую за ними, а заодно хотів зустрітись з Андрієм Донцем, який колись грав у Луцьку. Був дуже хорошим футболістом і людина хороша. Ось ми з ним зустрілись і мали сьогодні хорошу розмову. Звісно, він був зайнятим у матчі, але поспілкувались досить тривалий час.

- Хочеться дізнатись Ваше враження про «Агробізнес»...

- Сподобалась мені команда «Агробізнес». Є також кілька цікавих гравців. Особливо в другому таймі вийшли хороші молоді футболісти. Мабуть, Андрій на правильному шляху. Зібрав хорошу команду, вирішує поставлені завдання. Добре, що своєю діяльністю розвиває футбол на Хмельниччині. Будете мати вже два клуби в другій лізі. Це вже крок уперед. У команди з’явиться більше уболівальників, адже у Волочиську вперше з’явиться команда майстрів. У вас, мабуть ніколи не було команди майстрів?

- Так, не було...

- Були колективи фізкультури, грали на першість області… Тепер буде крок уперед. Так що все у вас на правильному шляху.

Сама гра загалом мені сподобалась… Хлопці грають в правильний футбол, саме головне, що видно хороший розвиток та перспективу. Я недаремно приїхав і отримав задоволення від сьогоднішнього поєдинку.

- Сьогодні грали одна команда – лідери групи, друга, - на наш погляд, одна з найцікавіших команд групи 1. Нехай не лідер, але забивна і досить непередбачувана. Що можете сказати на прикладі сьогоднішнього матчу – наскільки аматорський футбол відстає від футболу професійного?

- Кожна ліга, нижча перед вищою, відстає перш за все за швидкістю… Швидкість прийняття рішень, швидкість роботи з м’ячем, технічна оснащеність, тактична різноманітність. Сьогодні ми це все в певній мірі побачили окрім великих швидкостей. В інтервальних фазах вони були. Десь в окремих моментах боротьби за м’яч у вашої команди, й з боку Ковеля. Були такі моменти, але вони не були підтримані групами гравців. В цілому в інтервальних фазах футболісти проявляли індивідуальну перспективу. Що дає можливість їм потім розвиватись на більш високому рівні.

А командна гра команд нижчих дивізіонів від рівня команд Прем'єр-ліги відрізняється швидкістю переходу центру поля, від оборони в атаку, кількістю ударів по воротах… Хоч зараз Прем’єр-ліга і не являється хорошим прикладом для розвитку, але що є - то є. Все одно різниця, як я сказав, між лігами є суттєвою.

Швидкість, мобільність всіх футбольних моделей, тактик і т.д. Це основний критерій рівня. Всі ж уміють жонглювати і вдарити по воротах. Але не всі уміють пристосуватись до виконання, повільно виконуються елементи. Довга підготовка до ударів, мала кількість ударів по воротах здалека і т.д.

- І наостанок кілька слів, може є якісь останні цікаві новини від вашої команди «Волинь» (Луцьк)?

- Поки що нічого конкретно не можемо сказати. Що будемо в першій лізі грати – це точно… 12-го числа в мене буде зустріч з керівництвом, там і поговоримо про перспективи, про конкретні плани на майбутнє…

Популярные новости