Офіційно: Ігор Кірієнко - гравець ФК "Десна"

2524 15.03 2017   00:50
Фото - itin.com.ua

До старту весняної частини сезону залишається все менше часу, вже 18 березня Десна зіграє з харківським Геліосом, а “сіверяни” тим часом продовжують підсилюватися. Черговим новобранцем чернігівського клубу став Ігор Кірієнко. Нападник підписав контракт з Десною на три з половиною роки. Нагадаємо, що Ігор пройшов з командою всі збори, і встиг забити вже 5 м’ячів. В Чернігові Кірієнко буде виступати під 69 номером.

Коротка біографія Ігоря Кірієнка:

Вихованець нокопольского футболу, в професійному футболі з’явився в 2002 році – в другій лізі за «Електрометалург-НЗФ», звідки через півтора року перебрався в маріупольський «Іллічівець». Єдиний матч у вищій лізі провів 19 червня 2004 року проти «Таврії». Ще одну гру в складі першої команди провів 15 серпня того ж року в Кубку України проти «Чорногори». З 2007 року грав у другій лізі за команди «Енергія» (Южноукраїнськ), «Гірник» (Кривий Ріг), «Кремінь» (Кременчук) і в обласному чемпіонаті.

Навесні 2013 року уклав контракт з друголіговим клубом «Гірник-Спортом». У команді Ігоря Жабченка Кирієнко під час короткого весняного періоду сезону 2012/13 років забив 6 м’ячів, причому на фініші чемпіонату нападник зумів відзначитися в 5-ти матчах поспіль. У наступному сезоні «Гірник-Спорт» пішов на зимівлю на другому місці з двоочковою відставанням від лідера — «Сталі», а Кірієнко з 20-ма голами і відривом від переслідувачів очолював гонку бомбардирів. Нападник відзначився хет-триком у вотротах команд Нової Каховки та Нікополя, а також пента-триком у вотротах овідіопольського «Дністра». Весняну частину сезону «Гірник-спорт» завдяки дублю Кірієнка відкрив перемогою в Києві над «Оболонню-Бровар», потім в Тернополі його гол приніс команді нічию 2:2 з господарями-«муніципалами». До кінця сезону після ударів Кірієнка воротарі суперників ще чотири рази діставали м’яч з власних воріт, проте найкращим бомбардиром турніру став дніпродзержинець Станіслав Куліш, який забив навесні 15 голів в 12-ти матчах. За результатами сезону «Гірник-Спорт» став переможцем другої ліги і завоював право виступати в першій лізі.

У першій лізі нападник починав сезон досить впевнено: у п’яти матчах серпня він відзначився шістьма голами, але потім травма і тривале відновлення завадили йому забити ще. Віримо, що в Чернігові Ігор розкриє свій потенціал та стане улюбленцем чернігівських вболівальників.

Популярные новости