Ярема Каваців: "У "Зірці" грали по-одному, у "Вересі" – трохи по-іншому"

2132 06.02 2017   16:40
ФК "Верес"

Тридцятирічний Ярема Каваців став третім за рахунком новачком НК «Верес» за час зимової перерви у чемпіонаті. За свою тривалу футбольну кар’єру центральний захисник встиг змінити десяток клубів. Пограти за «Раву», ФК «Львів», запорізький та донецький «Металурги», «Іллічівець», «Десну» та, навіть, вірменський «Бананц». Останнім клубом Яреми Каваціва була прем’єрлігова кропивницька «Зірка», з якою футболіст наприкінці минулого року попрощався за згодою сторін.

- Яремо, чому вирішив змінити «Зірку» на НК «Верес»?

- Із «Зіркою» розірвав контракт за згодою сторін. Не мав там достатньо ігрової практики. Хотілося б грати більше. Сподіваюся отримати такий шанс тут.

- Розкажи про враження від першого тренувального збору та контрольних матчів.

- Результатом контрольних матчів задоволений. А щодо гри – то це лише тренувальні збори. Вони для того й проводяться, аби ми вчилися відчувати один одного, награвати певні тактичні схеми. Щось вдається швидше, над чимось треба працювати довше. Це нормально.

- Чи є різниця у організації тренувального збору у твоєму попередньому клубі («Зірці») та у «Вересі»?

- Зараз такий футбол, що особливої різниці нема. Просто, у кожного головного тренера – свій стиль гри та підхід до організації тренувань. В «Зірці» грали по-одному, тут – трохи по-іншому. Потрібно підлаштовуватися до вимог тренера та виконувати його завдання.

- Які сподівання пов’язуєш із виступами за «Верес»?

- Я приїхав у дуже амбітний клуб із високими завданнями. Поки-що усі мої сподівання втілюються в життя.

- Що чув про НК «Верес» раніше?

- Тут грає багато футболістів, з якими я давно знайомий. Також давно знайомий із головним тренером Володимиром Івановичем Мазяром. Клуб прагне розвиватися, а команда – завоювати путівку до УПЛ.

- Як вважаєш, це реально?

- Я в це вірю. В нас зібралася дуже хороша команда, єдиний колектив. Тому у тому, що ми будемо в УПЛ – не сумніваюся.

- Яка ланка команди, на твою думку, потребує підсилення перед стартом весняної частини сезону?

- Зараз рано про щось таке говорити. Завершився лише перший тренувальний збір. Ми займалися здебільшого фізичною підготовкою і після цього робити який аналіз – не зовсім коректно.

- Як оцінюєш свої дії на полі у контрольних матчах?

- Про це не мені судити. Висновки зробив тренерський штаб. Можу сказати, що ще не готовий на усі 100%. В нас були важкі тренування, грали на фоні втоми – тому контрольні матчі були справжнім святом.

Популярные новости