Володимир Лашкул: "Нехай прийде допомога з-за кордону, якщо черкаські багатії не хочуть розвивати клуб"

1953 22.12 2016   17:52
Фото - ckdnipro.com.ua

"Черкаський спорт" дізнався, що відтепер т.в.о. гендиректора ТОВ "Черкаський Дніпро" призначений Олександр Онопко. У зв'язку з цим журналіст видання поставив декілька запитань президенту футбольного клубу Володимиру Лашкулу.

– Володимире Григоровичу, що відбувається в адміністрації клубу? Протягом останніх декількох днів змінилося два гендиректори: Юрій Колеснік замінив на цій посаді Сергія Богуславця, а тепер рішення про його призначення призупинено і призначено тимчасово виконуючим обов'язки Олександра Онопко. У клубі що кадровий голод?

– Дійсно, своїм запитанням ви попали в "яблучко". Кадровий голод не тільки в клубі. Сфера футболу та й не тільки футболу на Черкащині не має конкурентноздатного вибору людей, які готові працювати в нинішніх умовах не тільки економічної кризи, а й кризи суспільно-політичного життя взагалі та відсутності можливостей фінансувати утримання команди майстрів і розвиток інфраструктури футбольного клубу, залучаючи до цього спонсорів і партнерів. Надія на те, що міська і обласна влади, підприємства різних форм власності, сільско-господарські підприємства і фермери візьмуть хоча б частину витрат на себе тануть з кожною годиною. Судіть самі: не так давно пройшов І-й Форум прихильників команди майстрів "Черкаський Дніпро". У ньому взяли участь майже всі керівники області й міста Черкаси, численні функціонери міської ради та облдержадміністрації. Усі вони оплесками проголосували за створення міжміського благодійного фонду "За підтримку команди майстрів і ФК "Черкаський Дніпро".

Було ухвалено проект статуту цього фонду. Сьогодні, через місяць після Форуму, до засновників благодійного фонду дала згоду долучитися тільки корпорація Міжнародне фізкультурно-спортивне об'єднання "Футбольний клуб "Черкаський Дніпро". Тобто знову ми власноруч повинні організувати справу і забезпечити її фінансування. А де ж черкаські приватні підприємці і фермери? Де відомі компанії з мільйонними оборотними коштами: "Миронівський хлібопродукт", ПАТ "Азот", "Уманьпиво", "Маїс", де власники численних ресторанів та супермаркетів, що діють у місті Черкаси й області? Де власники землі і паїв у Черкаській області?

І нарешті, де до цього часу осів 1 100 000 гривень, що був сформований за рахунок бюджетних коштів міста й області на створення навчально-тренувального табору в готелі "Дніпро" для футболістів "Черкаського Дніпра". Поки особи, які причетні до управління і розпорядження бюджетними коштами шукають цю суму і визначаються, яким чином її НЕ надати в розпорядження ФК "Черкаський Дніпро", нами вже сплачено 630 000 гривень готелю "Дніпро" за організацію навчально-тренувального табору в 2016 році.

Зараз команда майстрв і команда Ю-19 перебувають у відпустці. У січні вони повинні розпочинати планову підготовку до наступного етапу змагань у першості України серед команд Першої ліги і команд Ю-19. Для того, щоб забезпечити таку підготовку, вже зараз потрібно мати в розпорядженні кругленьку суму коштів або ж уявляти звідки їх узяти. Не кожен із генеральних директорів, призначених на цю посаду, має сміливість узяти на себе таку відповідальність... Я вже не кажу про необхідність дати життя навчально-тренувальному корпусу Білозірської академії футболу (вартість будівельно-монтажних робіт і обладнання = майже 38 000 000 гривень), організувати тренування з декількома групами вихованців цієї академії, виконати, або хоча б намагатися виконувати, прохання нового головного тренера Вадима Євтушенко стосовно використання трансферного вікна для підсилення окремих позицій в команді майстрів і багато інших питань, які постають кожного дня перед генеральним директором і співробітниками футбольного клубу.

– Володимире Григоровичу, під час Форуму ви у своєму зверненні до його учасників наголосили на тому, що корпорація МФСО ФК "Черкаський Дніпро" призупиняє фінансування утримування команди і футбольного клубу "Черкаський Дніпро". Це дійсно так?

– Передусім, хотів би наголосити, що ми своєчасно створили корпорацію. Хто пам'ятає, презентували ми її в кінці грудня 2015 року. Якби не її підтримка, то ми сьогодні не здали б в експлуатацію навчально-тренувальний корпус Білозірської академії футболу, у нас не було б лідера всеукраїнського чемпіонату серед команд Ю-19. Мабуть, уже не було б і команди майстрів "Черкаський Дніпро".

Поки потенційні спонсори і партнери з міста Черкаси і Черкаської області вичікують, я сьогодні відлітаю до Праги на зустріч з керівниками засновників корпорації, підприємств-нерезидентів. Можливо вони допоможуть знайти в ОАЕ чи Саудівській Аравії, Канаді чи США вихідців із Черкащини або футбольні клуби, що забажають підтримати кращих гравців "Черкаського Дніпра", або інвестувати кошти на його підтримку. Нехай прийде допомога з-за кордону, якщо черкаські багатії, що нажили свої статки за рахунок ресурсів міста й області, не хочуть розвивати власний футбольний клуб і спортивну галузь у Черкасах.

Популярные новости