Євген Неплях: "У Рівному, на відміну від Греції нема ні стадіону, ні тренувальних полів"

1968 08.12 2016   20:19
ФК "Верес"

Євген Неплях – один із двох футболістів рівненського «Вереса» (інший – Антон Котляр), які встигли пограти закордоном. У позаминулому сезоні вихованець дніпровської школи футболу захищав кольори клубу «Платаніас» у Суперлізі чемпіонату Греції. За команду з острова Кріт Євген Неплях провів вісім матчів. Після чого повернувся до України, підписавши контракт із «Карпатами». Втім, у Львові гра у захисника «не пішла». Тому влітку цього року двадцятичотирирічний футболіст погодився на пропозицію спробувати свої сили у «Вересі».

- Євгене, які враження залишилися від першої частини сезону у рівненському «Вересі»?

- Перші декілька тижнів – не дуже хочеться згадувати. В останньому контрольному матчі перед стартом сезону – отримав травму. Спершу майже місяць лікувався, довго відновлювався, потім – набирав форму. Повернутися на поле зміг лише на початку вересня, у матчі проти «Гірника-Спорт». А потім – справи пішли на краще. Дуже хороші враження і від гри команди і від рівненських вболівальників, які підтримували нас за будь-якої погоди. Така підтримка дорого вартує.

- Чи очікував на старті сезону, що на зимові канікули команда піде на другій позиції у турнірній таблиці Першої ліги?

- Хотілося б піти на зимові канікули на першій позиції. А якщо серйозно, то ще на передсезонних зборах було зрозуміло, що у нас підібралася не просто боєздатна команда, а колектив, який може виконувати найсерйозніші завдання. А після того, як стартували в чемпіонаті із трьох перемог поспіль – ще більше повірили у свої сили і зрозуміли, що нічим не поступаємося іншим командам.

- Вперше у футболці «Вереса» у нинішньому сезоні ти зіграв у Горішніх Плавнях, де забив гол «Гірнику-Спорт». Потім був домашній матч проти «Інгульця». А потім – виїзна гра проти «Арсеналу», коли ти був вилучений з поля. Пам’ятаєш, за що?

- За повторне попередження. У першому випадку я фолив навмисно, бо не встигав за суперником. А потім – це навіть важко пояснити… Повторне попередження за порушення правил у центрі поля. Можливо, сказалася втома. Бо для мене це був лише третій матч у сезоні. Десь не вистачило сил відіграти увесь поєдинок на одному рівні… Гра була для нас дуже непростою. І поле було дуже вогким. Тим не менше, було дуже неприємно так підвести команду.

- Ти взагалі вважаєш себе жорстким захисником? Як часто траплялися вилучення упродовж кар’єри?

- Ні, я футболіст-інтелігент. Навіть не пригадую, щоб колись мене вилучали з поля. Це взагалі була перша у кар’єрі червона картка в офіційних матчах.

- У нинішньому сезоні ти пограв і у центрі захисту, і на фланзі. Де почуваєшся впевненіше?

- Мені здається, це залежить від того, як швидко звикаєш до гри на певній позиції. Починав грати за «Верес» у центрі оборони. І тоді здавалося, що це оптимальна позиція на полі для мене. А потім довелося спробувати себе на фланзі. І тепер мені навіть не хочеться повертатися у центр. Вже звик грати на лівому фланзі.

- У першій частині чемпіонату «Верес» пропустив 16 м’ячів. Як вважаєш, це достойний показник?

- Менше пропустили лише чотири команди: «Іллічівець», «Геліос», «Нафтовик-Укрнафта» і «Черкаський Дніпро». Тому, такий показник вважаю хорошим. Могли б пропустити і менше. Особливо в заключних матчах перед зимовою перервою. Але тут зіграв фактор важких погодних умов. Інколи було важко навіть вгадати, в який бік відскочить м’яч.

- Ти один із двох футболістів «Вереса», які мають досвід виступів закордоном. Сезон відіграв у грецькій Суперлізі за «Платаніас». Можеш порівняти футбольний острів Кріт та Рівне?

- Це було б не зовсім доречне порівняння. У Рівному, на відміну від Греції нема ні стадіону, ні тренувальних полів. А це насправді дуже важливо. Єдине, що у нас зараз є – це вболівальники.

- Чи є різниця між тим, як підтримують команду у Рівному та у Греції?

- У Рівному на матчі «Вереса» збирається багато вболівальників. Це радує. Люди підтримують нас навіть у виїзних матчах. Це дуже приємно і насправді додає нам сил. Але якщо порівнювати із Грецією – то рівненські вболівальники поводять себе доволі скромно. Серед вболівальників «Платаніаса» та інших грецьких клубів – дуже багато затятих ультрас. Іноді вони вболівають аж занадто емоційно. Через це, навіть, переносили деякі матчі.

- Чи обжився вже у Рівному?

- Мені дуже подобається місто. Дуже компактне і затишне. Є куди піти відпочити. Приємні люди. Ніколи не чув відмови, коли звертався до перехожих із якимось запитанням. Мені взагалі подобається на Західній Україні.

- Чи знайшов вже у Рівному друзів поза футболом?

- Ні. На це просто не залишається часу.

- Як проводиш відпустку?

- Зараз відпочиваю у Дніпрі з батьками та донькою. Зустрічаюся з друзями. Поки ніяких конкретних планів на відпустку не маю.

Популярные новости