Об'єднання тренерів допомагає клубам ПФЛ з вибором тренера

1571 18.10 2016   11:07
pfl.ua

Одним із завдань Всеукраїнського об'єднання тренерів з футболу є допомога та сприяння працевлаштуванню своїх членів. У цьому напрямку вже зроблено перші кроки. Клуб Першої ліги ФК "Суми" за рекомендацією Об'єднання очолив один із його членів Павло Кікоть. Прогресивний, обізнаний тренер із власною філософією та напрацюваннями і, що не менш важливо, коректний та принциповий.

Керівництво клубу ПФК "Суми" звернулося до Об'єднання по допомогу та пораду, у результаті чого зроблено вибір на користь дуже сильного тренера.

"Один з керівників Об'єднання запропонував спробувати себе на новому рівні та рекомендував мою кандидатуру, а керівництво клубу дало шанс попрацювати з професіональними футболістами, ­ розповів прес-службі Об'єднання Павло Кікоть. ­ Для мене це новий виклик, і я вдячний за допомогу та довіру. Після періоду роботи в "Скалі" U-19, шукав роботу в Києві, але з'явився такий варіант, і, порадившись із родиною, прийняв пропозицію. Після кількох турів відчув суттєву різницю між юнаками та дорослими футболістами, які встигли нанюхатися пороху на більш високому рівні. Помітно, що погляди на життя у них сформовані, довелося починати з індивідуальних і колективних бесід.

Читайте также: Павло Кікоть: перед "Сумами" поставили завдання закріпитися в Першій лізі

Моє призначення не опинилося поза увагою, а викликало значний резонанс у місцевій пресі та на телебаченні. Одразу зрозумів, що рівень зовсім інакший, люди цікаво хто я такий. До "Скали" працював в юнацький Академіях, допомагав у національних збірних різних вікових категорій".

Разом з тим Об'єднання сприяло працевлаштуванню ще одного дуету тренерів у клубі ПФЛ України. Учасник другої ліги білоцерківський "Арсенал-Київщина" в результаті співпраці з "Всеукраїнським об'єднанням тренерів" зміцнив свій тренерський штаб. Цього тижня в команді почнуть працювати молоді, але, на нашу думку, потенційно дуже перспективні тренери Андрій Ущаповський та Олександр Акімов.

Надійшла пропозиція від сербської команди прем'єр-ліги. Об'єднання порекомендувало двох вітчизняних тренерів ТОП-рівня. Після розгляду кандидатур клуб виявив бажання співпрацювати з одним із запропонованих українських фахівців.

Підтримка і просування наших талановитих молодих тренерів, сприяння працевлаштуванню провідних спеціалістів у закордонні клуби, забезпечення їх юридичним і правовим супроводом ­ ключові завдання Об'єднання. В Україні є, і продовжуватимуть з'являтися талановиті, амбіційні, обізнані і творчі фахівці. У країни, яка дала футболу видатних представників тренерської професії: В. Прокопенка і В. Лобановського, В. Ємця та Є. Кучеревського, Є. Лемешка та В. Носова, є величезні резерви і можливості продовжувати та розвивати традиції української тренерської школи.

Нагадаємо, 19 травня поточного року в Будинку футболу на першому позачерговому з'їзді було офіційно оголошено про створення громадської організації "Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу". Його учасниками є М. Павлов, С. Ребров, М. Маркевич, А. Шевченко, Ю. Вернидуб та інші відомі спеціалісти.

Источник: ПФЛ
Популярные новости