Борис Орловський: "Верес" у верхній частині турнірної таблиці, але ми не збираємося на цьому зупинятися"

2454 24.08 2016   12:43
Фото - Алекс Харват

Змагання в Першій лізі нарощують оберти і з кожним туром перемоги даються командам все складніше. Багато в чому це пов’язано з тим, що інформації про ігрові побудування суперників з’являється більше, гравці краще звикають одне до одного, а наставники знаходять найбільш оптимальні зв’язки. Практично у кожному матчі п’ятого туру боротьба тривала не на життя, про що свідчать ігрові результати. Винятком став, хіба що, матч у Рівному, де і була зафіксована єдина в турі розгромна перемога.

У матчі з ФК «Авангард» дубль Бориса Орловського дозволив рівнянам здобути перемогу 3:0, а прес-служба ПФЛ спільно зі Sport Arena визнали його Героєм третього туру в Першій лізі.

- Чесно кажучи, для мене визнання ЗМІ має значення, - підкреслив Орловський. – Приємно, коли твоя праця не залишається непоміченою. Але це заслуга всієї команди і результат командної гри. Тому наша гра і називається футболом. Тому перемога команди і подальше просування турнірною таблицею - на першому місці.

- Судячи з результату, цей матч не став для вас найскладнішим від початку сезону?

- У першій лізі немає слабких команд. Звичайно, у когось існують певні проблеми суб’єктивного чи об’єктивного плану, але від цього команди не слабшають, не грають у першій лізі. Регулярно переконуємося в тому, що непереможних команд немає, і для того, аби здобути очки потрібно неабияк попрацювати. У матчі з «Авангардом» нам довелося нелегко. Але добре налаштувались, адже попередню гру програли на виїзді, тому дуже хотіли реабілітуватися. І цього ніде не можна зробити краще, ніж перед своїми вболівальниками. У будь-якому випадку, ця гра виявилася нелегкою.

- Можна сказати, що результату було досягнуто протягом двох хвилин після Вашого голу та Сікорського?

- Однозначно було легше, але я не можу сказати, що ці голи визначили наперед результат зустрічі. До завершення гри залишалось півтора тайми і будь-що могло трапитися. Тим паче, у суперника теж були моменти.

- Ви забили вперше після стандарту, хоча хвилиною раніше також могли забити після розіграшу кутового, але ударом головою відправили м’яч повз ворота. Награна комбінація?

- Схожі комбінації відпрацьовуємо на тренуваннях. Добре, що цього разу все вийшло, як по нотах. До того ж, і вперше, коли мені забракло точності, і вдруге, коли м’яч влучив у ворота.

- Другий гол Ви теж забили після стандарту

- Все сталося дуже швидко. Я вривався до штрафного на м’яч, той влучив у груди і відправився у ворота. Добре, що не зупинилися, дограли до фінального свистка і вдалося розгромити суперника, чим порадували вболівальників на трибунах та біля екранів моніторів.

- Це Ваш перший дубль у кар’єрі?

- Виявляється, що так. Інша справа, що моя позиція на полі опорного півзахисника передбачає більше гру на руйнування. Але якщо вдається забивати, то нічого поганого в цьому не бачу (посміхається).

- Після трьох турів ви очолювали турнірну таблицю, зараз – другі. Вірили на початку сезону, що зможете стартувати настільки вдало?

- У нас панувала божевільна атмосфера після того, як отримали право грати в Першій лізі. Ми вірили в свої сили, знали, що нам до снаги нові звершення. Добре, що ми зараз у верхній частині турнірної таблиці. Але не збираємося на цьому зупинятися, сезон тільки починається, команди починають набирати обертів. Але тим цікавіше!

- День Незалежності проведете на тренувальному полі?

- Зрозуміло, що доведеться провести свято в режимі тренувань, адже найближчої п’ятниці нас чекає дуже непростий поєдинок на виїзді. Головне, не як святкуєш, а що відчуваєш всередині. Україна – моя Батьківщина і цим усе сказано.

- Цього разу на стадіоні в Рівному було понад 4500 глядачів. Це надихає чи хотілося б більшого?

- У нас завжди на стадіоні стільки людей, скільки «Авангард» здатен вмістити. Впевнений, що ходило б більше людей, якби пластикових сидінь було більше. Мало де на стадіоні є така підтримка. Це надає крил і допомагає на полі. «Тепловик» зібрав 6200? Подивимося, як далі підтримуватимуть в Івано-Франківську, адже це була перша домашня гра гра. Впевнений, що всі будуть задоволені, якщо стадіони заповнюватимуться, вболівальники підтримуватимуть своїх улюбленців, сьогодні Західна Україна є прикладом для решти.

Бліц:

Я народився у Чернівцях

Вихованець ФК «Динамо» (Київ), РВУФК (Київ), ФК «Буковина»

Мій перший тренер – нині покійний Юрій Іванович Лепетов

У європейських чемпіонатах вболіваю за «Мілан»

Стежу за кар’єрою таких гравців, як Бускетс, Кросс, Погба

Моя футбольна мрія – вийти з «Вересом» до УПЛ

Популярные новости