В'ячеслав Койдан: "Це мій найкращий матч у кар'єрі"

1915 31.05 2016   12:32
Фото - fcdnipro.com

ПФК "Суми" у 29-му турі здобув несподівану перемогу у сумському дербі над "Нафтовиком-Укрнафтою" (3:2), а 21-річний півзахисник господарів В'ячеслав Койдан провів на сьогодні свій кращий матч у професіональній кар'єрі. Мотивація у футболіста була ще тією, адже "нафтовики" навесні на своэму шляху не помічають ні авторитетів, ні середняків. Тим не менш, «Суми» обіграли своїх візаві багато в чому завдячуючи своєму молодому півзахисникові. Він узяв участь у всіх трьох голах – один асист і сам двічі відзначився.

– Звичайно, приємно коли твої зусилля помічають, – сказав в інтерв'ю ПФЛ Койдан. – Це добре, це завжди приємно, але я завжди намагаюся рухатися вперед за будь-яких обставин.

— Перед цим туром ви розуміли, що все ще не втратили шанс вибратися із зони плей-офф?
— Звичайно, ми були готові до цього матчу, налаштовувалися тільки на перемогу. Ми знали, що у нас ще є маленький шанс піднятися в турнірній таблиці вище і уникнути стикових матчів. Тому ніякий інший результат, окрім як перемога, нас не влаштовував. Тим більше, це, як-неяк, обласне дербі. Дуже приємно, що вдалося досягти позитивного результату в такому матчі.

— Через дискваліфікації низки лідерів у команді ви розуміли, що тепер на вас і ваших партнерів лягає особлива місія на полі?
— Так, ми, звичайно ж, розуміли, яка відповідальність на нас лягає. Але ми були готові до цього.

- У моменті з першим голом комбінація була розіграна, як з книжки?
— Ми на тренуваннях награємо багато різних комбінацій. І добре, що в тій ситуації вдалося реалізувати момент і відзначитися у воротах суперника.

— Після кількох переглядів моменту з автоголом здалося, що ви не торкнулися м'яча...
— Ні, в тому моменті мене м'яч зовсім не торкнувся, тому дивно, що гол записали на мене як автогол.

— Але згодом ваш гол у ворота «Нафтовика» після хорошого удару вийшов дуже важливим. Правда, що на професіональному рівні він для вас перший у професійній кар'єрі?
— На професіональному рівні я забивав тільки двічі за дубль «Олександрії» (першість U-21, – прим. авт), а в першій лізі – це був справді мій перший гол.

Читайте также: Первая лига. 29-й тур


— Другий гол у вашому виконанні вийшов і красивим в плані індивідуальної майстерності, і вирішальним...
— У нас було перехоплення на нашій половині поля, Ваня Брикнер віддав передачу мені до центру поля. Я протягнув м'яч і метрів з 25-ти завдав удару по воротах. М'яч з відскоком від землі влетів у кут воріт.

— Два голи і один асист – це ваш найкращий матч у кар'єрі?
— Так і є. На даний момент це мій найкращий матч у кар'єрі.

— Після гри було багато дзвінків з привітаннями?
— Так, багато дзвонили. В основному це ті, хто постійно стежить за моєю грою. В першу чергу рідні, друзі. Привітали, дуже приємно.

— «Динамо-2» буде для вас гарним подразником?
— «Динамо-2» – дуже хороша команда, в якій працюють талановиті молоді футболісти під керівництвом досвідченого і грамотного тренера. Не думаю, що ми «перегоримо». В цьому матчі нас влаштує тільки перемога, тому будемо налаштовуватись лише на позитивний для нас результат.

— Екс-партнерів із «Олександрії» привітали з виходом до Ліги Європи?
— Так, привітав деяких колишніх партнерів, вони, звичайно ж, дуже задоволені. Все ж не всім вдається в кар'єрі пограти в єврокубках, тому я дуже радий за них.

Бліц:

• Народився в Чернігові.
• Вихованець ДЮСШ «Юність» Чернігів.
• Перший тренер – Олександр Олександрович Устенко.
• Вболіваю за команду "Манчестер Юнайтед".
• Моя футбольна мрія – потрапити до національної збірної.

Читайте также: Первая лига. 29-й тур. Анонс матчей
Источник: ПФЛ
Популярные новости