Перша ліга. Герой 28-го туру. Андрій Ковальов

2195 25.05 2016   08:49

Півзахисника МФК «Миколаїв» Андрія Ковальова визнано героєм 28-го туру.

МФК «Миколаїв» продовжує дивувати, здобувши 10 очок у чотирьох останніх матчах весняної частини сезону. Примітно, що до цього позитивного для себе періоду «корабели» протягом восьми попередніх турів не могли не тільки виграти, але й забити. До всіх трьох останніх перемог команди Забранського причетний атакуючий півзахисник Андрій Ковальов. 26-річний футболіст забиває в третьому матчі поспіль. У грі з «Сумами» він дальнім ударом відкрив рахунок, почав атаку, яка призвела до другого голу, і віддав тонку передачу на Сікорського, котрий вийшов на рандеву з кіпером суперника і забив втретє. Таким чином, Ковальов виявився причетним до всіх трьох голів своєї команди, а враховуючи його чудову форму в останніх турах, можна сказати, що Андрій – один із творців травневого переродження «корабелів».

— Приємно, що стежать за моєю грою, – сказав Ковальов у коментарі прес-службі ПФЛ. – Коли твоя праця комусь потрібна, хтось стежить і відзначає, то це не може залишити байдужим нікого. Дякую за визнання, намагатимуся підтверджувати їх результатами і далі.

— В цьому турі грали проти аутсайдера. Зазвичай, налаштуватися на такі ігри важко. Для вашої команди проблем з цим не було?

— Вважаю, що в Першій лізі всі суперники рівні. Хоч команда на першому, хоч на останньому місці, в будь-якому випадку важливо налаштуватися належним чином і грати до кінця. До того ж, «Суми» досить непогана команда, яка вміє контролювати м'яч. Тим більше, було спекотно, нам доводилося багато попрацювати, щоб відібрати м 'яч. І тільки коли забили, стало легше. Суперники почали відкриватися, йти вперед і тоді вже отримали другий і третій голи у свої ворота. У будь-якому випадку, легко не було. Ми грали вдома перед своїми уболівальниками, дуже хотіли їх порадувати.

— Ваш удар із-за меж штрафної, після якого було забито перший гол, вийшов напрочуд сильним і точним. Було багато часу подумати і прийняти рішення?

— Не дуже багато часу було для роздумів, вирішив пробити відразу. Вийшов гарний удар точно в кут. Мені цей гол сподобався.

— В той же час ви почали атаку, в якій був забитий другий м'яч. Та комбінація схожа на одну з тих, які ви награєте на тренуваннях?

— Наші тренери просять, щоб ми подавали в зону інсайдерів, побільше робили передач в штрафну. Захисники суперника повернути спиною, під час хорошого навісу захисник може зрізати у власні ворота. Ми подібні передачі тренуємо, в матчі з «Сумами» все спрацювало, як годинник.

— Ви віддали тонку передачу на Сікорського, коли той забивав втретє. Відчуваєте цього партнера, легко з ним грається?

— Ігоря тренерський штаб перебудував, зробив з нього нападника. Мені здається, що він на вістрі атаки краще виглядає, це його позиція. Але це суто моя думка. Він чіпляється за м'яч, використовує свої антропометричні дані, вміє грати головою. Ми зігралися з ним, Сікорський забивав на зборах з моїх передач і продовжує це робити. Приємно грати з ним, Ігор здорово відкривається.

— Три голи і один прямий асист – такий ваш доробок у останніх трьох турах. Напевно, розсердилися на невдалу смугу, яка переслідувала вашу команду до цього?

— Було не по собі, програвали після зимової паузи, не могли забити. Тренери одразу сказали, що якщо заб'єте один, то підуть перемоги. Всі були засмучені, але ми не падали духом. Ми знали, що у нас є команда, ми вміємо грати у футбол. На виїзді з Черкасами здорово зіграли, обіграли «Гірник-Спорт»... Вся команда була злою, насамперед, на самих себе.

— Ви стали одним із творців переродження МФК «Миколаїв». Напевно, проводите один із кращих ігрових відрізків в кар'єрі?

— Не хочу говорити про себе: хтось забив три, хтось - більше. Це успіх всієї команди і тут я б не став когось виділяти. Тренерський склад знайшов відповідні слова, ми виконали установку, вся команда працювала для її втілення в життя. Хоча не приховую, приємно забивати, хотілося б це робити в кожній грі.

— «Тернопіль» буде для вас черговим хорошим подразником. Враховуючи вашу дискваліфікацію, плануєте поїхати з командою на виїзд?

— Хлопці зберуться і гратимуть на перемогу. Для нас не важливо, хто нам протистоїть - аутсайдер або лідер. Нам треба закріпитись у десятці, а будь-яка осічка може призвести до втрати комфортного місця в таблиці. «Тернопіль» вдома і на виїзді – дві різні команди. Вдома вони непоступливі, намагаються швидко відправляти м'яч вперед, постійно нагнітаючи в атаці. Буде дуже непросто.

— Яка ситуація в плані фінансування в команді?

— На сьогоднішній день ситуація набагато краща, ніж взимку. Я б не говорив, що є великі затримки, але хотілося б більше стабільності. І, головне, впевненості у завтрашньому дні.

Бліц:

Я народився в Одесі.

Вихованець ФК «Локомотив» (Київ).

Мій перший тренер – Сергій Павлович Величко.

У європейських чемпіонатах вболіваю за «Манчестер Юнайтед».

Стежу за ігровою кар'єрою Роналду і Мессі.

Моя футбольна мрія спробувати свої сили на топ-рівні в Україні.

Источник: pfl.ua
Популярные новости