Вболівальник ФК "Оболонь-Бровар": відвідав 72 стадіони у 57-ми містах і селищах

1788 19.04 2016   15:27

Професіональна футбольна ліга України у рамках проекту #житифутболом пропонує вболівальникам на сайті pfl.ua та на сторінках Ліги у соцмережах розповідати, за що саме вони люблять свою команду, які найбільш пам’ятні моменти, пов’язані зі своєю командою вони хотіли б виділити, а також зауважувати на проблемах, з якими вони зіштовхуються на власному стадіоні та під час виїздів. У цьому матеріалі ми би хотіли розповісти особливу історію вболівальника ФК «Оболонь-Бровар», який об’їздив всю країну, відвідуючи футбольні матчі. Денис Столярчук із Києва почав захоплюватися футболом у 7-8 років.

«Я збирав усілякі журнали з наліпками гравців, також купляв за кишенькові гроші спортивні видання «Команда» та «Український Футбол» і читав їх на уроках. До сьогоднішнього дня я продовжую збирати футбольні програмки та квитки. Приблизно маю 500 програмок лише з матчів «Оболоні»! Особисто у футбол не грав. Лише в інституті відіграв одну гру на велике поле.

Вперше на футбол потрапив з батьком у 1998 році. Проте лише з 2006 року я почав відвідувати футбол самотужки. Навесні 2009-го вперше відвідав гостьову гру – це був одразу матч Кубку УЄФА між харківським «Металістом» та київським «Динамо». Вперше на матч «Оболоні» прийшов у 2009 році, а на виїзд вперше поїхав 19 вересня 2010 року у Львів. З того часу я пропустив лише два офіційних гостьових матчі «пивоварів» (обидва навесні 2011 року у Донецьку).

Загалом вдалося подивитися на власні очі приблизно 190 офіційних матчів «Оболоні-Бровар», ще з 40 товариських та 50 матчів другої команди. Починаючи з 15 квітня 2011 року я відвідав усі 156 офіційних зустрічей ФК «Оболонь» та ФК «Оболонь Бровар». А загалом станом на 11 квітня 2016 року я відвідав 581 футбольну гру. За рік у мене рекорд був – 100 матчів у 2014 році. З них 47 матчів «Оболоні-Бровар» та 19 зустрічей за участі «Оболонь-2».

На матч, який відбувся 9 квітня 2011 року у Донецьку проти «Шахтаря», я не потрапив через свою хворобу та брак коштів. Тоді саме «Оболонь» стала першим клубом, який виграв на «Донбас-Арені». Також мені запам’ятались чотири гри, де я був один на гостьовому секторі. Це: Луцьк та Сімферополь у 2011 ріку, Севастополь у 2012-му та Нова Каховка – 2014 рік.

«Оболонь-Арена» на думку багатьох уболівальників є одним зі стадіонів із найкращою атмосферою під час гри. Рекорд відвідуваності стадіону – 5 300 глядачів на матчі «Оболонь» - «Шахтар», який відбувся 3 квітня 2010 року. З недоліків – мала місткість (лише 5100 глядачів), відсутність бокових трибун та відсутність другої великої трибуни.

Криза в країні та великі ціни на малоцікаві зустрічі у чемпіонатах України не дозволяють багатьом вболівальникам відвідувати матчі. Також у багатьох містах люди не знають, що у них є професіональна команда і що саме сьогодні гра на їх стадіоні.

Я вважаю, що на кожному стадіоні професіональної команди потрібно відкрити пункти з продажу футбольної атрибутики (шарфики, прапори, напої, снеки, чай, кава та інше). Наприклад у Комсомольську, щоб купити у перерві якийсь хот-дог з кавою, потрібно було швидко бігти у найближчий магазин, до якого 7-8 хвилин пішки.

Источник: pfl.ua
Популярные новости