Костянтин Коваленко: драматичні розв'язки на останніх хвилинах – один з найбільш цікавих елементів у футболі

1984 11.04 2016   23:56
pfl.ua

Матч 21-го туру, в якому «Оболонь-Бровар» у Києві приймала «Черкаський Дніпро» мав статус медального. Обидва лідери першої ліги напередодні посідали другу позицію, маючи в активі однакову кількість очок, тому результат матчу мав важливе значення в подальшій турнірній стратегії колективів. Тому єдиний гол центрбека «пивоварів» Костянтина Коваленка в компенсований час матчу дозволив здобути перемогу в принциповому матчі, особливо, якщо врахувати розгромну перемогу дніпрян (4:0) в першому колі в Черкасах.

- Драматичні розв'язки на останніх хвилинах – це один з найбільш цікавих елементів у футболі, - сказав в інтерв'ю прес-службі ПФЛ захисник. - Дякую за високу оцінку, мені дуже приємно.


- Матч з «Черкаським Дніпром» мав величезне значення для вас ще й у розрізі матчу першого кола. Готувалися до цієї гри якось особливо?
- У грі першого кола дніпрян неможливо було зупинити. Зараз же вболівальники дуже просили нас гідно відповісти черкащанам і грати на перемогу. Так виходить, що в останні роки «Оболонь-Бровар» і «Черкаський Дніпро» часто грають між собою, і кожна така гра стає більш принциповою, ніж попередня. У той же час, тренер провів з нами велику психологічну роботу, завдяки чому ми могли думати тільки про футбол, а не про передматчеві розклади.


- Той факт, що Батальський та Качур рідко добиралися до м'яча - у цьому ваша велика заслуга. Ви отримали завдання тренерського штабу приділяти особливу увагу цим гравцям?


- Ці нападники дуже небезпечні, вони завжди націлені на ворота суперника, багато забивають. Тренер підказав нашій лінії захисту спеціальну тактику проти них, і вона спрацювала.


- Ви давно славитеся вмінням підключатися до стандартів. Багато забили таким чином вирішальних і важливих м'ячів?


- Менше, ніж хотілося б. Однак, іноді партнери знаходять мене в штрафному майданчику передачею і можна забити гол. Раніше я грав у півзахисті, ближче до чужих воріт, там більше можливостей для їх взяття. Для захисника ж стандарти – це практично єдиний шанс атакувати.


- Комбінація з забитим голом награна?


- Тарас Пінчук вміє робити гарні навіси з флангу, а в епізоді з голом він ще й дивним чином обіграв суперника. Так склалося, що на одному з тренувань ми відпрацьовували подачі приблизно з цієї зони.


- Після голу на вас навалилася купа-мала. Здалося, що ви отримали пошкодження...


- Вдарився щелепою, але вийшов відносно сухим з води (посміхається).


- Не аналізували календар наступних матчів? Чи ви не дивитеся на суперників, а готуєтеся до кожної окремої гри?

- Ви маєте рацію. Зараз не та ситуація, коли аналіз календаря чимось допоможе. Краще зосередитися на футболі.

Источник: ПФЛ
Популярные новости