ПФЛ України називає героя 20-го туру у першій лізі

741 04.04 2016   19:15

«Оболонь-Бровар» у виїзному матчі проти «Гірника-Спорт» після першого тайму мала всі підстави вирушити до роздягальні у не найкращому настрої. Оновлений склад комсомольчан діяв у захисті впевнено, абсолютно ні в чому не поступаючись своїм більш майстерним візаві. Схоже наставник «пивоварів» Сергій Солдатовзнайшов необхідні слова в роздягальні, адже після відновлення гри за п'ять хвилин кращий бомбардир першої ліги Артем Фаворов зумів двічі відзначитися голами, змусивши команду Ігоря Жабченкакинути усі сили вперед. Незважаючи на те, що господарі один м'яч відквитали, на більше їх не вистачило. Міг суперактивний Фаворов зняти інтригу в матчі, але з його ударом в середині другого тайму не без зусиль впорався голкіпер «гірників» Ситников. Голи форварда дозволили його команді взяти три очки, а йому стати героєм туру на думку прес-служби ПФЛ України та інформаційного партнера портала Sport Arena.

- Мені приємно, дякую за визнання – сказав Фаворов в коментарі прес-службі ПФЛ. - Намагаюся грати в кожній грі на максимумі своїх можливостей, щоб допомогти команді. І подібні титули від журналістів не можуть не стимулювати.

- В Комсомольськ їхали з деяким побоюванням через кадрові проблеми та дискваліфікації?
- У нас достатньо збалансований склад, що ми і довели в Комсомольську. В команді немає тих, кого не можна замінити, всі хлопці готові в будь-яку хвилину грати і показувати максимум своїх можливостей. З самого початку їхали за перемогою, налаштувалися належним чином, що і дало свої плоди.

- Солдатов після матчу похвалив команду і сказав, що виконали всі установки. Згодні з цим або на якісь огріхи у грі команди можете вказати?
- Завжди є над чим працювати, але якщо вже виграли, то значить виконали установку тренерського штабу. Тим більше, це й підтвердив Сергій Вікторович журналістам, і нам у роздягальні подякував за гру.

- Ви забили практично два ідентичних голи ударом головою. «Другий поверх» – ваш сильна сторона гри?
- Я б не приписував голи особисто собі, це заслуга всієї команди. Я намагаюся працювати над усіма своїми якостями, розвивати їх. Що стосується моїх сильних сторін, то однозначно відповісти не можу. Якщо зважати на гру з «Гірником-Спорт», то тут вийшла сильною гра на «другому поверсі».

- Вихід у Прем'єр-лігу все ще актуальне завдання? За кадровим потенціалом команда готова перейти на новий рівень?
- Щодо завдань і кадрового потенціалу - не готовий відповісти. Це точно не моя прерогатива. Ми виходимо і б'ємося за перемогу в кожному матчі, а решту питань варто адресувати тренерам і керівництву команди.

- А ви особисто відчуваєте в собі сили позмагатися з кращими захисниками України?
- Я повинен ще дуже багато працювати і старатися, щоб грати на високому рівні. Потрібно прогресувати з кожним тренуванням і показувати гідну гру, щоб розраховувати на вихід в УПЛ.

- У команді ви з 2013-го, з першого дня створення. Наскільки клуб прогресує в ігровому та матерально-технічному плані?
- Моє завдання - виходити і грати, виконувати те, що вимагають тренери. Я повинен приносити користь команді. В клубі створено всі умови для професіонального росту, тому я вдячний клубу за те, що зараз маю.

- Ви провели більше десяти матчів у складі різних юнацьких збірних. Одягати футболку національної команди – особлива гордість?
- Для кожного футболіста грати в збірній - особливе почуття і інший рівень. Тому, природно, це цікаво і безцінний досвід для твого розвитку як людини, так і гравця.

Бліц:

Артем Фаворов народився в Києві.
Вихованець київського «Динамо».
Перший тренер - Валерій Кінашенко.
Зараз вболіває за мадридський «Реал».
Мрія – грати в Лізі чемпіонів УЄФА.

Источник: Прес-служба ПФЛ
Популярные новости