Ярослав Ямполь: "Черкаський Дніпро" – амбітна команда, яка ставить перед собою високі завдання"

1973 24.01 2016   16:35
Фото - fcgornyak.dp.ua

Другим новобранцем черкащан у зимове міжсезоння став Ярослав Ямполь. 25-річний півзахисник є вихованцем донецького «Шахтаря». У своїй кар’єрі пограв за «Шахтар-3» Донецьк, «Комунальник» Луганськ, «Динамо» Мінськ, «Авангард» Краматорськ, ФК «Олександрія». Ярослав у складі мінського «Динамо» у 2012 році став бронзовим призером Чемпіонату Білорусі. Останнім клубом Ямполя був першоліговий криворізький «Гірник». Вашій увазі – інтерв’ю з новообраним гравцем команди.

– Ярославе, у зимове міжсезоння ти покинув «Гірник». Там був одним з лідерів команди, втім контракт з криворіжцями не продовжив. Чому?

– Надійшла пропозиція приїхати до Черкас. Команда «Черкаського Дніпра» доволі амбітна, ставить перед собою високі завдання, гравці хочуть підвищитись у класі. Вважаю, це буде хороший для мене досвід.

– Рішення довго ухвалював?

– Ні, але воно було виваженим. Я саме був у відпустці, мав час, аби зважити усі «за» і «проти», порадився з близькими і – погодився.

– Певний час ти працював у Білорусії. Білоруський футбол відмінний від українського?

– Можу відповісти, зважаючи на свій досвід 5-річної давнини. Футбол там справді різнився від нашого. Команди їхньої Прем’єр-ліги справді були дещо нижчого рівня. Хоча, такі як «Динамо» Мінськ, БАТЕ – на доволі пристойному рівні грали. Взагалі ж, білоруси гостинні. Я там був легіонером, але ніколи не почувався чужим. Ставлення до мене було приязним.

– Нинішні черкаські колеги теж ставляться приязно?

– Так, колектив тут дуже хороший. Команда згуртована. З новобранцем, який незадовго до мене прийшов у команду, Ігорем Семениною, спілкуюсь. Також задовго до переїзду в Черкаси був знайомий з Максимом Лісовим. З рештою хлопців теж роззнайомлююсь.

– Як сприймаєш невдачі і поразки на футбольному полі – болісно чи спокійно?

– Дуже хвилююсь у такі моменти. Люблю вигравати і показувати хороший результат. Я по життю максималіст і ставлю перед собою високу планку, тому, коли команда програє, переживає негативні емоції.

– Як відновлюєшся після гри?

– Надихаюсь, відпочиваючи з коханою дружиною.

– Рідні і друзі теж прихильники футболу? Часто тебе критикують? І як ти ставишся до зауважень?

– Мені пощастило – близькі дуже мене підтримують. Якщо і критикують іноді, то лише по ділу. А взагалі – відчуваю неймовірну підтримку з боку сім’ї, дружини.

– У соціальних мережах набирають переглядів відео, на яких ти забиваєш просто нереальні голи, особливо зі штрафного. Це показник майстерності чи все ж і певна доля фарту?

– Результат роботи над собою. Відпрацьовую по максимуму кожну комбінацію, на тренуваннях завжди викладаюсь на повну.

– Ідеальна футбольна кар’єра – яка вона?

– Не можу зараз відповісти на це питання. Поки що хочу максимально результативно грати. Чи задумаюсь я про, скажімо, тренерство, важко передбачити. Я живу сьогоднішнім, наперед не загадую.

– Гра якого футболіста зі світовим ім’ям тобі імпонує найбільше?

– Неймар. Він багато забиває, тобто показує дуже високу результативність. Завжди демонструє видовищний футбол, тому за його грою цікаво спостерігати.

Популярные новости