Роман Санжар: "Вийти в Прем’єр-лігу - це одне, та виникає інше запитання: що там робити?"

930 13.09 2013   14:02
Фото - olimpik.com.ua
Один із наймолодших і перспективніших тренерів України Роман Санжар - про секрет успіху "Олімпіка" нинішнього сезону.

- Коли минулого сезону ви приймали "Олімпік", могли уявити, що після третини нинішнього чемпіонату донецький клуб буде у трійці лідерів?

- Звичайно, коли приймав команду, не знав, як усе складеться. Але, зрозуміло, хотів бачити "Олімпік" вище того місця, на якому тоді перебували. Мої бажання були зумовлені розумінням того, що в нашому клубі - амбітний президент, який ставить завдання бути максимально вгорі, а не бовтатися десь унизу. А секрет нинішнього успіху полягає в тому, що мені вдалося знайти взаєморозуміння з колективом, з усіма виконавцями, які перейнялися загальною ідеєю, повірили у свої сили, відтак стали викладатися наповну.

- Олександр Ситник і Кирило Дорошенко, забивши по чотири м’ячі, тримаються серед найкращих бомбардирів чемпіонату. Для вас їхня результативність - не випадковість?

- Ні, звичайно. Це лідери атак нашої команди. Але на такий результат працює вся команда.

- Романе Миколайовичу, ми вас пам’ятаємо як футболіста, але Україна не знає, який ви тренер. Поділіться тренерським кредо.

- Намагаюся робити все, щоб "Олімпік" у обороні грав дисципліновано, а в атаці - агресивно, на швидкості, віртуозно, щоби подобалося нашим уболівальникам. Власне, заради чого глядачі й заповнюють стадіон? Заради розкутого й видовищного футболу…

- Траплялося й минулого року "Олімпік" на початку чемпіонату піднімався високо, але потім падав униз. А як зробити результат стабільним?

- Уся справа в психології. Хлопці не повинні задовольнятися тим, що є. Виходячи на поле, треба мати почуття незадоволеності. Так, виграли попередній матч, але були ж і помилки. Тому потрібно постійно прагнути підвищувати майстерність.

- Капітан "Олімпіка" Павло Іванов зазначив, що після переходу в прем’єр-лігу "Севастополя" та запорізького "Металурга" чемпіонат у першій лізі став ще рівнішим. За рахунок чого його можна виграти тепер?

- Справді, майже всі команди нашого ешелону за своїм підбором гравців майже рівні. Хіба що виокремлюються "Олександрія" та "Сталь". Для того, щоби вигравати в такому змаганні, потрібна дисципліна в ігрових діях, велика самовіддача й віра у свої сили. І, звичайно ж, на цьому тлі треба проявляти майстерність, яка є у футболістів.

- Наскільки мені відомо, глобальні завдання перед вашим колективом не ставляться. Треба просто вигравати кожен матч. За умови, що "Олімпік" наприкінці турніру буде в лідируючій групі, то чи не побореться за путівку в Прем’єр-лігу?

- Вийти в Прем’єр-лігу - це одне, та виникає інше питання: що там робити? Для того, щоби підніматися в класі, потрібно, щоби наше керівництво й уболівальники бачили, що гра "Олімпіка" відповідає нашим амбіціям. Ми не хочемо на жилах виривати якісь матчі в першій лізі, а потім стати прохідною командою в прем’єр-лізі…

- Зараз гра "Олімпіка" відповідає рівню команди прем’єр-ліги?

- Я вважаю, що поки ні.

- "Олімпік" у найближчу суботу гратиме з "Миколаєвом", де виступає найкращий бомбардир першої ліги Сергійчук (6 м’ячів). Чи приділите йому особливу увагу?

- Кожного суперника аналізуємо досконало. І якщо в опонента є яскраві лідери, то свою тактику будуємо так, аби вони були нейтралізовані.

- 14 вересня буде пройдено третину шляху в першій лізі. Що би хотіли сказати своїм футболістам після матчу з "Миколаєвом"?

- Хотів би їх привітати з перемогою та подякувати за самовідданість. Хотілося, щоби наша розмова з гравцями пройшла в позитивному тоні.

Популярні новини