Олександр Хацкевич: "Працюємо над тактикою і стандартними положеннями"

1270 12.03 2014   18:00
Фото - fcdynamo.kiev.ua

Старший тренер «Динамо-2» Олександр Хацкевич розповів про стартовий відрізок роботи команди на навчально-тренувальному зборі в турецькому Белеку, а також прокоментував два контрольних поєдинки «біло-синіх».

- Два матчі в один день, два різних суперника і два протилежних результату...

- Звичайно, рівень наших опонентів був різним. Якщо вранці гра давалася легко, саме створення гольових моментів. Але не вистачало реалізації. Найголовніше, що ми перевірили всіх хлопців, подивилися, хто в якому стані знаходиться, адже для декого це взагалі перший шанс зіграти 90 хвилин.

Плюс трохи незвичні погодні умови - сонячно і спекотно. До того ж у нас приболело кілька людей, у зв'язку з чим комусь довелося грати навіть більше одного матчу.

По першій грі результат позитивний, а другий - негативний. Незважаючи на це, ми намагаємося підбирати таких суперників, щоб ставити хлопців у цейтнот, щоб час роботи з м'ячем на полі було обмеженим. «Торпедо-БелАЗ» - достатньо досвідчена команда. У нас у всієї команди не набереться стільки матчів за плечима, скільки у, припустимо, захисників білоруського клубу. До того ж вік. Але все одно, саме в таких поєдинках, тільки на тлі таких суперників, ми можемо перевірити справжню готовність нашої команди.

Спеціально до цих ігор ми не готувалися, працювали по два рази в день. Так що виступали ще й на тлі навантажень. Є моменти, які відпрацьовуємо на тренуваннях, і вони відображаються безпосередньо в грі. Це і є найголовніше. У другому поєдинку у нас було два виходи один в один. Таке, звичайно ж, потрібно забивати.

- Незважаючи ні на що, в подібних зустрічах, опускаючи підсумковий результат, ви шукайте позитив у діях команди, а також слабкі моменти, які необхідно виправити?

- У цьому плані дуже показовим був матч проти «Торпедо», тому що хлопцям потрібно швидше думати і працювати з м'ячем. Виконання - це вже досвід і майстерність. Саме в таких іграх все це і купується. Такі зустрічі дають багато корисної інформації. Були моменти, які вже практично доведені до того розуміння, яке ми хочемо бачити.

- Яка основна спрямованість на зборах в Туреччині?

- Ми дуже багато працюємо над тактикою, відпрацьовуємо стандартні положення, кутові, аути, вихід з-під пресингу. Ну і, звичайно ж, підтримання функціональної готовності. Поки ми працювали в дворазовому режимі. У нас ще одна така робота, але вже далі будемо готуватися безпосередньо до матчу, запланованого на 15 березня.

- Чи задоволені ви роботою своїх підопічних? Всі справляються з навантаженнями і всі поставлені завдання виконують?

- На сьогоднішній день абсолютно не готовий Євген Морозенко, що було помітно по першій грі. Навіть на тлі суперника, який нам протистояв, йому ще є над чим працювати. У другому поєдинку два наших опорних півзахисників зіграли в атаці не так, як ми хотіли. Потрібно було більш агресивно. Отже, необхідно все це підтягувати. Що стосується решти хлопців, то, на сьогоднішній день, вони готові добре.

Популярные новости