ФК "Зірка" підвів підсумки сезону

1614 11.06 2013   20:35

Сьогодні в конференц-залі адміністративної частини стадіону «Зірка» відбулася прес-конференція за участі президента футбольного клубу «Зірка» Максима Березкіна, віце-президента Миколи Тітова та директора Сергія Ольшевського.

Президент ФК «Зірка» у вступній частині даного заходу детально зупинився на сьогоденні клубу та підвів підсумки виступу кіровоградської команди в чемпіонаті України серед команд першої ліги сезону 2012\2013 років. Так, він зокрема зазначив: «Ми виконуємо обіцянку часто зустрічатися в форматі подібних прес-конференцій керівництва ФК та вболівальників. Відразу наголошу, що із зайнятого восьмого місця не варто розчаровуватися. Якщо подивимося в турнірну таблицю, то відстань від 8-го до 5-го місця лише два очки. 8-ме місце – «справа випадку». Так сталося. Хочу перейти до наступного питання. З приводу головного тренера команди. Хотів би чітко сказати, що до вчорашнього дня ніяких змін в команді не відбувалося. Є чіткі рамки взаємовідносин, в яких обговорюються умови. На сьогоднішній день чемпіонат завершений; керівництво ФК повідомляє, що контракт з Іллею Близнюком закінчився і за обопільної згоди ми розсталися. Дякую Іллі Владиславовичу за виконану роботу. Ми були по ходу сезону на 1, 3, 5 місцях. Найнижче – це на восьмому місці, і, на жаль, після останнього туру, що не викликає позитивних емоцій. Це був не простий сезон, але хороший. Думаю, що отримали чимало емоцій. Ми знаходимося на стадії пошуку головного тренера команди. Невдовзі, на протязі тижня, дізнаєтеся його ім’я. На даний час кандидатуру не обрано».

Потім присутні мали змогу поставити запитання президенту футбольного клубу Максиму Березкіну.

Чим поясните провал в останніх трьох турах чемпіонату?

Чи потрібно щось пояснювати? У всіх бувають провали і злети. У весняній частині чемпіонату були як позитивні, так і негативні моменти. Ми втрачали очки, але залишалися на верху таблиці. Нині фортуна нам не посміхнулася. Це могло статися і в середині сезону, але сталося, на жаль, в його кінці.

Як можете пояснити слухи про певні фінансові негаразди?

Слухи поширювати. Комусь це вигідно. Всі слухи про фінансові негаразди безпідставні. Наприклад, якщо лише сказати, що за останні 5 місяців, без урахування виплати заробітньої плати, затратили 2,5 млн. гривень для розвитку інфраструктури. У інших клубах таких цифр немає. Ті проекти, які планували, довели до кінця. Оскільки це зроблено, то там все гаразд. І ще про слухи. Писали в Інтернеті, що взимку не було витрачено кошти на придбання гравців. Якби головний тренер звернувся: є гравець, який нам потрібний. Я б на достойному рівні переглядав можливість його переходу до нашої команди. У нас сильна команда.

Які задачі буде поставлено на наступний сезон перед командою?

Задачі будемо обговорювати, коли буде призначено головного тренера команди. Хочу сказати, що при запрошенні Іллі Близнюка було повідомлено про задачі на кілька років: потрапляння в п’ятірку, в четвірку і вихід в Прем’єр-Лігу. Ці цілі залишаються перед командою.

Як йдуть справи з освітленням і запасним полем?

Відремонтовано підтрибунні приміщення, створено умови для футболістів. У нас на стадіоні не було туалетів. Зробили якісно. На днях запустимо тренажерний зал. Відремонтовано адміністративну споруду. Тепер є де розміститися працівникам футбольного клубу, дитячої академії. На сьогоднішній день виконуються проектні роботи щодо запасного поля зі штучним покриттям. Визначені підрядники. Футбольний клуб вивчає вимоги ПФЛ та ФФУ щодо стадіону.

Багато гравців без контрактів?

Команда перебуває у відпустці до 20 червня. У нас два-три гравці, з якими не підписано контракти. Якщо забажають залишити команду, ніхто не може їх силою тримати. Вони визначаються до того дня. У всіх інших контракти на 1-2 роки. Критичної ситуації немає, щоб було потрібно збирати команду заново.

Популярные новости