Перша ліга. "Олександрія" - "Одеса" 4:1. "Олександрія" фінішувала третьою

1747 08.06 2013   19:56

ПФК «Олександрія» - ФК «Одеса» 4:1 (2:0)

Голи: Євген Пічкур, 12; Антон Кіча, 32; Юрій Коломоєць, 59; 79 – Михайло малин, 87.

ПФК «Олександрія»: Леванідов, Лобойко, Кіча, Шевченко (Мотуз, 46), Пічкур (Соломка, 37), Запорожан (Бровченко, 70), Шендрік, Коломоєць, Назаренко, Микицей, Бондаренко (Банада, 46)

ФК «Одеса»: О. Паламарчук, Калітов, Гальський, Д. Пархоменко, Опря (Закіряєв, 67), Піцик (Ігуменов, 80), Томах (Платунов, 46), Малин, Гавриленко, Балабанов, Шестаков (Гостєв, 46)

Попередження: Соломка (86), Бровченко (90+2)

В останньому турі чемпіонату України серед команд першої ліги ПФК «Олександрія» приймав ФК «Одеса».

Звітний матч був досить важливим для господарів, котрі вели боротьбу за третє місце в турнірній таблиці першої ліги. Лише перемога гарантувала їм це місце. А от для одеситів цей матч мав стати тренувальним перед матчами плей-офф із тернопільською «Нивою». Адже ще перед цим поєдинком було зрозуміло, що «Одеса» фінішує 16-ою. Може це, а також певні фінансові проблеми одеського клубу, причинили приїзд гостей в день матчу. За звичай команди першої ліги прижають за день до матчу, щоб акліматизуватися та відпочити перед ним. То ж ця обставина не додавала позитиву щодо очікування гідної гри від гостей.

Аналізуючи стартові склади команд, варто відзначити, що у порівнянні з матчем із кіровоградською «Зіркою» виконуючий обов’язки головного тренера «Олександрії» Віталій Первак вніс дві зміни і обидві стосувалися лінії захисту. Так, на лаві запасних залишилися Сергій Басов і Радош Протіч, а з перших хвилин вийшли Дмитро Назаренко та Сергій Лобойко, котрі останнім часом не потрапляли до «основи». У складі гостей лише була помітна відсутність Костянтина Пархоменка, котрого замінив Сергій Шестаков.

Як і варто було очікувати, з перших хвилин господарі за підтримки власних вболівальників пішли вперед. І якщо перші атаки не увінчалися успіхом, то атака проведена на 12-ійхвилині матчу, яку завершував півзахисник Євген Пічкур, змусила піднятися глядачів матчу із радісним вигуком «ГОЛ». Пропустивши м’яч, одесити не намагалися якомога швидше відігратися: їх думки були про майбутнє протистояння із тернопільчанами в боротьбі за виживання. А господарі «виконували свою справу» - здобуття бронзових нагород чемпіонату. Ще в першому таймі олександрійці зусиллями Антона Кічи подвоїли перевагу в рахунку.

У перерві зустрічі глядачів повеселив талісман клубу козак Вус, який парирував пенальті від вболівальників, котрі змагалися за призи генерального спонсора ПФЛ компанії «Favbet».

Другий тайм матчу суттєво не відрізнявся від першого. Гра відбувалася переважно на половині поля одеської команди, яка грала другим номером і сподівалася на свої контратаки. Підопічні Віталія Первака в середині другого тайму довели перевагу в рахунку до чотирьох м’ячів. Дубль на свій рахунок записав Юрій Коломоєць, котрий вдало зіграв в штрафній площадці суперника. В першому епізоді йому асистував Антон Кіча, котрий на ряду із Коломойцем були найактивнішими гравцями зустрічі.

Олександрійці, повівши в рахунку 4:0, дещо зменшили свій атакувальний натиск, чим зуміли скористатися підопічні Андрія Пархоменко. Якщо в перших двох небезпечних моментах, які були створені біля воріт господарів, голкіпер «Олександрії» Владислав Леванідов виручив своїх партнерів, то на 87-ій хвилині матчу він був безсилим перед ударом Михайла Малина. То ж в підсумку матч завершився з рахунком 4:1. В другому матчі поспіль «Олександрія» святкує перемогу з цим рахунком.

Нападнику «Олександрії» В’ячеславу Шевченку сьогодні відзначитися не вдалося. То ж він в заліку бомбардирів фінішував на третьому місці, маючи в своєму активі 15 забитих м’ячів. Чернівчанин Руслан Платон, забивши у ворота «Титану», на один м’яч обійшов В’ячеслава.

Святкувавши впевнену перемогу над одеситами, ПФК «Олександрія» набрала 60 очок і фінішувала третьою в турнірній таблиці першої ліги. Цікаво відзначити, що за нестабільної гри в другому колі олександрійці при аналізі окремо матчів вдома і на виїзді були відповідно п’ятими та четвертими. Що ж для гравців «Олександрії» нинішній сезон завершено. Попереду відпустка і підготовка до наступного. А на одеситів ще чекають матчі за виживання із тернопільською «Нивою». 16 червня буде з’ясовано чи залишиться ФК «Одеса» в першій лізі.

Популярные новости