Контрольний матч. "Гірник-Спорт" - "Зірка" 0:1

1632 08.04 2013   13:41
Фото - fczirka.com.ua

07.04.2013 р. Комсомольськ. Спорткомплекс «Юність».

«Гірник-спорт» Комсомольськ - «Зірка» Кіровоград 0:1 (0:1)

Гол: Загальський 14.

«Зірка» (1-й тайм): Травкін, Пінчук, Сокуренко, Дячук-Ставицький, Войтенко, Іванов, Загальський, Кривошей, Гонщик, Порошин, Мартинюк.

«Зірка» (2-й тайм): Травкін, Фатєєв, Родіна, Степанов, Нємчанінов, Горбаненко, Бурдіян, Шаврін, Гонщик (Загальський 61), Насібулін, Галенко.

В зв`язку з тим, що матч 24-го туру «Зірка» - «Оболонь» не відбувся (технічна поразка киян 0:3, які знялися зі змагань), кіровоградці змушені були заповнювати ігровий день контрольним поєдинком. Для цього «Зірка» виїхала до Комсомольська Полтавської області, де її чекав спаринг-партнер, місцевий «Гірник-спорт», який нині тренує відомий кіровоградським вболівальникам Ігор Жабченко. Товариський статус матчу надав змогу тренерам обох команд експериментувати зі складами, хоча перед колективами стоять різні завдання.

Відразу зазначимо, що клас першолігової «Зірки» відчувався на протязі всього поєдинку, але й друголігові господарі на тренувальному полі рідного спорткомплексу «Юність» не пасли задніх, зрідка відповідаючи гострими контратаками. Та все ж, як тільки гравці «Зірки» включали максимальну швидкість, вдало комбінували в центрі поля, перевага над суперниками ставала відчутнішою. Саме так кіровоградці на 14-й хвилині відкрили рахунок. Розпочав атаку Ігор Загальський, потім в один-два дотики його партнери за 4-5 передач доставили м`яч до штрафного майданчика «Гірника-спорт», де знову ж таки Загальський завдав вирішального удару, - 0:1. «Барселона» відпочиває! Зрозуміло, що голкіпер «комсомольців», ще один екс-кіровоградець Антон Ситніков, був безсилий. Ще один приємний момент, - вихід у «старті» відразу п`ять ох вихованців кіровоградського футболу (Травкін, Загальський, Кривошей, Порошин, Мартинюк. У другому таймі на полі з`явився ще й Дмитро Фатєєв). Загального малюнку гри вони не зіпсували, а Мартинюк з Порошиним навіть мали нагоду підтримати починання Загальського.

У другому таймі, з виходом на поле гравців основного складу «Зірки», перевага гостей стала повною. Так, забити більше не вдалося, але 100 % моментів вистачало. На 58-й хвилині Вадим Гонщик пройшов лівим флангом, змістився в центр і в стилі Вілліана (або Коноплянки) влучно пробив у самісіньку «дев`ятку». Якби не відчайдушний сейв голкіпера «Гірника-спорт», рахунок міг бути іншим. На 68-й хвилині Вадим Шаврін відмінним пасом, зовнішньою стороною ступні, вивів сам на сам з воротарем господарів Владислава Насібуліна, але знову відмінно зіграв голкіпер. Змарнували кіровоградці і декілька стандартів, особливо той, коли головою бив Андрій Степанов. На жаль, рахунок не змінився. Нагадаємо, що ціла група гравців «Зірки» (Ширяєв, Кочура, Логінов, Тітов, Рудницький, Бочкур) за станом здоров`я не приймали участі в поєдинку, але до матчу 13-го квітня з «Геліосом» всі вони мають бути у бойових лавах команди. Підсумовуючи дуже потрібний і непоганий спаринг в Комсомольську, зазначимо, що перемога, нехай і з мінімальним рахунком, дуже важлива для «Зірки» (після невдалого результату попереднього поєдинку з ФК «Полтава») в психологічному плані. Так що з надією будемо очікувати на наступні ігри нашої команди!

Популярные новости