Юрій Гугленко: "Ми ставили перед командою хоча і амбітне, але цілком реальне завдання"

2788 05.06 2014   10:39
Фото - fc.ukragrocom.com

Віце-президент ПФК «УкрАгроКом» Юрій Гугленко дав інтерв’ю прес-службі клуба.

– Юрій Олександрович, завершився дебютний сезон вашої команди у першій лізі. Які, на ваш погляд, його підсумки?

– Підсумки або висновки можна зробити такі. З одного боку, треба сказати про те, що наша амбіційна команда грала перший рік у чемпіонаті FAVBET Ліга 1 і зайняла пристойне восьме місце, набравши 42 залікових бали. А з іншого боку, – ми ставили перед командою завдання зайняти місце у першій п’ятірці і його вона не виконала. Може саме тому, що не вистачило досвіду, концентрації та й футбольної вдачі теж. Такі ми маємо реалії.

– Якщо я не помиляюся, спочатку було завдання увійти у десятку кращих команд першого дивізіону, а вже потім його посилили. Тому можна вважати, що аграрії впоралися з завданням, що стояло перед ними на початку першого кола. Як ви вважаєте?

– Ставлячи більш складне завдання – увійти до п’ятірки кращих команд сезону 2013/2014 – ми виходили з того, що наша команда пройшла повноцінні збори та мала не гірші умови, скажімо так, для доброї роботи, чим інші клуби. Та й підбір виконавців у нас на належному рівні. Якщо брати до уваги команди, що посіли у підсумку місця десь з 4-го по 12-те, то наші гравці, погодьтеся, цілком конкурентні і в цьому не було проблеми. Тобто, вказані команди практично були рівними і передбачити остаточний результат було неможливо, що часто трапляється у футбольному житті. І лише після завершення чемпіонату нам стало відомо хто є хто. Підсумовуючи, скажу, що ми ставили перед командою хоча і амбітне, але цілком реальне завдання.

– Які найбільш позитивні і негативні моменти чемпіонату FAVBET Ліга 1 ви запам’ятали?

– З позитивного, це, безумовно, два дербі з ПФК «Олександрія». Дві самобутні команди з твердим характером продемонстрували нам видовищний футбол з великим накалом та енергетикою. Таке не забувається. Відзначу і домашню зустріч з донецьким «Олімпіком». Хоча ми і програли, але гра з боку аграріїв була якісною. Не слід забувати і про те, що «Олімпік» – це вже команда прем’єр-ліги. А з негатива відзначу нічиї з «Динамо-2», «Авангардом» та «Нивою». Ми не мали там втрачати очки…

– Але чемпіонат FAVBET Ліга 1 команда завершила на мажорній ноті!

– Так. Виграш у Полтаві у дуже класної команди, що у підсумку посіла четверте місце у сезоні, дійсно підняв настрій усім вболівальникам аграріїв. Можливо, ті нічиї, які я згадав, сталися саме тому, що на футболістах лежав тягар відповідальності за результат. А от у Полтаві вони були розкуті і грали у свій футбол, що і принесло перемогу. Скажу більше. Якщо подивитися у турнірну таблицю, то ПФК «УкрАгроКом» пропустив найменше за всі команди голів – 27. І забив – 27. Тобто, різниця складає – 0. А наш голкіпер Сергій Науменко у 14 матчах не пропустив жодного голу. Це добрі показники для будь-якої команди.

– І останнє запитання. У зв’язку з об’єднанням ПФК «Олександрія» і ПФК «УкрАгроКом», що буде з футбольним брендом «УкрАгроКом»?

– Як свого часу місцеві команди «Шахтар» та «Поліграфтехніка», головківський «УкрАгроКом» стає частиною історії великого олександрійського футболу.

Популярные новости