Денис Кожанов: "Я ще мрію зіграти за збірну"

1164 05.06 2013   16:46
Фото - footballstat.com.ua

Півзахисник "Севастополя" вважає, що цей відрізок кар’єри йому вдався, адже провів за "моряків" чимало вдалих матчів.

- Свій севастопольський період можу оцінити тільки з позитивного боку, - взяв слово Кожанов. - Мені тут усе подобається: глядачі, стадіон, атмосфера в команді… За "Севастополь" навесні провів багато вдалих матчів, отож ігрової практики не бракувало. Шкода, що не вдалося дійти до фіналу Кубка країни: за крок до цього поступилися донецькому "Шахтарю" - найсильнішій нині команді країни.

- Тобто виступи за першолігову команду не вважаєте кроком назад…

- Саме так, бо як уже казав, мене все влаштовує. До того ж, у першій лізі не так просто грати, як дехто може подумати. Тим більше, коли мовиться про "Севастополь", який тривалий час лідирує в чемпіонаті. Проти нас усі налаштовуються серйозно. Іноді емоції б’ють через край, так що в таких умовах, граючи навіть у першій лізі, можна на гідному рівні підтримувати кондиції.

- Та попри досить упевнену ходу, чудові матчі іноді змінювалися провальними. "Севастополь" міг без проблем обіграти "Сталь", а потім програти "Геліосу". У чому причина таких коливань?

- Ми провели чудову гру проти "Сталі", та що сталося в матчі з "Геліосом", казати не берусь. У тому, що програли, тільки наша вина, адже для перемоги і в цьому двобої були всі передумови. А якщо говорити про вдалі матчі, то не став би акцентувати на них увагу, оскільки вдалих ігор весною було чимало.

- Який із забитих м’ячів запам’ятався найбільше?

- Не так багато забивав, щоби щось виокремлювати. В офіційних матчах за "Севастополь" забив, здається, тричі, так що всі забиті м’ячі мені однаково дорогі.

- Чого не вистачило команді, щоб дістатися фіналу і завоювати, таким чином, путівку до Ліги Європи?

- Навесні грали з представниками прем’єр-ліги, а це зав­жди важко. У кримському дербі лише в серії пенальті зуміли здолати сімферопольську "Таврію". Ну, а в матчах із чемпіоном країни - "Шахтарем" - усім важко, не тільки "Севастополю". У цій грі ми побачили свій рівень, відчули, куди слід рухатися в майбутньому. Отож нашій команді є куди рости. А те, що не вдалося дістатися фіналу, то це футбол, і там буває всяке. Думаю, що в подальшому "Севастополь" матиме в Кубку непогані перспективи.

- На думку фахівців, прірва між рівнем прем’єр-ліги й лігою першою - величезна…

- Як на мене, різниця є, однак величезної прірви, як було сказано, насправді немає. Так, відчувається різниця, адже тут швидкості дещо нижчі. Однак і це все відносно.

- "Севастополю" бу­де непро­с­­то відразу заграти в прем’єр-лізі. Однією з причин буде те, що першолігові команди матимуть відпустку значно коротшу, ніж суперники.

- Навіть не знаю, що сказати з цього приводу. Звичайно, хотілося, щоб усі були в однакових умовах. Однак, як кажуть у народі, маємо те, що маємо. Не ми ж складаємо календарі, так що будемо відштовхуватися саме від таких реалій.

- Хто, на ваш погляд, в найближчій перспективі може боротися за путівки в "еліту"?

- Якщо за грою, то найбільше мене вразила "Буковина". Саме цій команді в майбутньому буде до снаги втрутитися в боротьбу за найвищі місця.

- Про суддівство в українських реаліях зараз не говорить лише ледар. "Севастополю" теж дісталося від Феміди?

- До арбітрів у всіх претензії завжди були й будуть. Що стосується нас, то не хотів би зациклюватися на цій темі. Про це, як було сказано, й так занадто багато говорять, тому додавати щось од себе не хочеться.

- Невдовзі збірна України проведе один із ключових матчів відбірного циклу до чемпіонату світу. Ностальгія присутня?

- Звичайно, як кожен український футболіст, я мрію грати за збірну, тим більше, що свого часу був у її лавах. Однак останніми роками мені не щастило, тож у майбутньому слід працювати й працювати.

P. S. Невдовзі між Кожановим та "Севастополем" закінчиться орендна угода, тож Денис має повернутися до рідного клубу. У розмові навмисне оминув цю болючу для гравця тему, адже подальша доля цього талановитого півзахисника поки невідома. Усе вирішуватиме "Шахтар", якому, як і раніше, належить контракт футболіста. Де опиниться Кожанов у майбутньому, сказати не береться ніхто, навіть сам гравець.

Популярные новости