Микола Федоренко: "Висновки зроблені, рухаємося далі вперед"

1447 03.09 2013   15:40
Фото - goodvin.info

Бесіда з головним тренером кіровоградської «Зірки» М.І.Федоренко відбулася одразу після закінчення гри в Полтаві, де його підопічні здобули нелегку, але таку важливу нічию, - 0:0.

- Микола Івановичу, на минулому тижні в команді відбулися певні кадрові зміни. З чим це пов’язано?

Під час недовгих літніх навчально-тренувальних зборів та перших семи турів чемпіонату, що розпочався, я уважно приглядався до гравців, вивчав їх потенціал, перспективу кожного саме в нашій команді. Побудова команди повинна бути фундаментальною, ґрунтовною. Плюс необхідний певний проміжок часу. Нагадаю, що особливу увагу ми приділяємо залученню до команди місцевих вихованців. І вони вже є – Д.Фатєєв, Р.Травкін, Д.Тітов, І.Загальський, Д.Осадчий, В.Самойленко та інші.

За підсумками перших семи турів були зроблені певні висновки щодо зайнятості футболістів в календарних матчах та перспективи їх перебування в команді. Було прийняте рішення розстатися за обопільною згодою зі А.Смалько, В.Горбаненком, А.Порошиним, В.Шавріним. Ми дякуємо цим гравцям за співпрацю і бажаємо їм успіхів в нових командах. Натомість, продовжуємо займатися селекційною роботою. Цей процес постійний і ми працюємо над укріпленням окремих проблемних позицій. Напередодні гри в Полтаві були заявлені нападник Роман Степанков, півзахисник Олександр Толстяк та захисник Гліб Конопацький. Особливо підкреслю, що Гліб є вихованцем нашої другої команди, «Зірки-2».

- Ваш коментар останнього поєдинку в Полтаві…

- Хоча матч і завершився з рахунком 0:0, але був доволі цікавим і тримав всіх в напрузі до останньої хвилини. Наголошу на діях арбітра з Харкова С.Скирди, який по-різному трактував однакові епізоди гри. Приклад тому, - вилучення Вадима Родіни та інцидент з травмуванням Павла Поштаренка. На такому важкому полі грати 38 хвилин в меншості (з урахуванням шести доданих хвилин) надзвичайно складно, але все ж таки ми були ближче до перемоги.

Також хочу від імені гравців і тренерів принести вибачення нашим вболівальникам за гру та результат матчу з «УкрАгроКомом». Керівництвом клубу і команди зроблені серйозні висновки. Більше таких безхарактерних поєдинків не буде! Підтвердження цьому - матч в Полтаві.

Популярные новости