Ігор Йовічевіч: "Лише втягуємося в роботу"

967 27.06 2013   20:10
Фото - fckarpaty.lviv.ua

Після завершення товариського матчу молодіжних команд «Карпат» і «Говерли» наставники обох команд – Ігор Йовічевіч та Михайло Іваниця відповідно – поділилися своїми враженнями від гри.

Ігор Йовічевич, старший тренер молодіжної команди ФК «Карпати»:

– Гра з «Говерлою» була для нас першою на зборі. Хлопцям було трохи важкувато, адже ми лише втягуємося в роботу, до того ж не так просто грати на фоні тих навантажень, які команда отримує на тренуваннях. А заняття ми проводимо щодня – зранку і ввечері. Тренуємося і в дні матчів. Як ми й передбачали, поєдинок проти закарпатців вийшов жорстким, з великою кількістю боротьби на всіх ділянках поля. Стосовно бійцівських якостей скажу, що ні до кого з гравців у мене претензій немає. А от осмисленого футболу ми багато не побачили. Було забагато помилок – як тактичного, так і технічного характеру. Але воно й не дивно. Адже функціонально команда готова десь приблизно на 60–65 %. Також скажу, що ми в цій грі багато експериментували. Зокрема, перші хвилин 15 застосували високий пресинг, потім приблизно на такий же проміжок ігрового часу сіли глибоко в оборону, а упродовж заключної третини тайму застосовували відбір м’яча на своїй половині поля і проводили швидкі контратаки. Те саме повторили і в другому таймі, коли на 80 % поміняли склад. Не все, щоправда, виходило, так, як би нам цього хотілося, але в цілому хлопці із завданням впоралися.

Як на мене, то в першій половині гра була рівною, хоча ми, на відміну від суперника, мали чудовий шанс забити, але Дронський влучив у поперечку. А от по перерві перевага була вже на нашій стороні і ми цілком заслужено виграли. Гол вийшов досить красивим – як сама комбінація, так і її завершення у виконанні Красномовця.

Але про результат ми вже забули. Тепер знову зосередимося на тренуваннях. На суботу у нас заплановано другий матч. З ким саме будемо грати, поки не можу сказати. Варіанти є, але наразі ні з ким із суперників ми ще конкретно не домовилися. Можливо, зіграємо двосторонню гру. А от на 3-є липня ми вже домовилися про гру з молодіжним складом луцької «Волині». Відомий і наш суперник в останній день зборів: 6-го липня зіграємо два матчі різними складами з тернопільською «Нивою».

Михайло Іваниця, старший тренер молодіжної команди ФК «Говерла»:

– Ми в двох таймах випустили різні склади. У першому таймі хлопці відіграли досить непогано, старалися виконувати ті тренерські настанови, які я від них вимагав. У от другій половині зустрічі ми випустив на поле гравців, які в нас на перегляді. Серед них багато молодих футболістів 1996 року народження, тож ми оцінили їхні можливості. Зрозуміло, що завдання перемогти перед ними ми не ставили, нас більше цікавило їх мислення, розуміння футболу. Багатьох з них взяли на замітку й дамо можливість себе проявити на тренуваннях та в наступних спарингах.

Популярные новости