Тренерські перестановки у львівських "Карпатах"

1024 19.09 2013   23:06
Сьогодні, 19-го вересня, відбулись зміни на тренерських містках молодіжної та юнацької команд «Карпат». Андрій Купцов, який працював старшим тренером першої команди ФК «Карпати», прийняв молодіжку «зелено-білих».

Як відомо, команда U-21 працює у дуже тісному контакті з основою, чимало її гравців залучаються до тренувань та матчів головної команди. Зрештою, це і є головна місія цієї команди – поповнювати основний склад. «Починати завжди важко, але добре те, що не потрібно нічого ламати, можливо, десь відкоригувати. Переді мною молоді хлопці, в яких є перспектива. Все інше буде видно в процесі роботи. Більшість дублерів я знаю, адже не раз бував на тренуваннях та відвідував матчі. Крім того постійно був на зв’язку з Ігорем Йовічевічем та Романом Зубом», – повідомив Інформаційному центру клубу новоспечений тренер молодіжки Андрій Купцов (на фото).

Також сьогодні керівництво клубу щиро подякувало за роботу вже екс-наставнику карпатівської команди U-19 Андрію Тлумаку, який, нагадаємо, після відставки Степана Юрчишина виконував обов’язки старшого тренера юнацької команди. 19-річних футболістів відтепер тренуватиме Ігор Йовічевіч, який з найкращого боку проявив себе у ролі наставника команди U-21. Хорватський спеціаліст фактично взяв відповідальність за підготовку найважливішої ланки у структурі юнацького футболу клубу, адже єдиній системі підготовки футболістів будуть підпорядковані ще й команди U-16 та U-17, аби уникнути пробілів у гармонійному зростанні професійного рівня виконавців. Зазначимо, що для команди U-19 нині створено ідеальні умови для прогресу, футболісти, зокрема, забезпечені комфортним проживанням на тренувальній базі, якісним харчуванням, що підтверджують лише позитивні відгуки самих гравців.

«Новину я сприйняв відповідально і дуже серйозно, – говорить Ігор Йовічевіч. – Я свідомий, що мені доручили найцінніше – наше майбутнє покоління, в якого є величезний потенціал. Увесь тренерський штаб, який працював зі мною в молодіжній команді, тепер працюватиме з юнаками. Ми зробимо все для того, щоб в наших юнаків підвищилася самовіддача, зросло бажання. Ми маємо працювати ще краще, ніж працювали з дублем.

Окрім юніорів, мені будуть підпорядковані дитячі карпатівські команди U-16 та U-17. Ми будемо працювати за однією системою, я керуватиму процесом. Має бути один принцип, щоб гравцям було легше в майбутньому. Ми маємо зробити все для того, щоб коли юніори доростуть до рівня основи, вони були готовими і відповідали вимогам вищої ліги».

«Структурні зміни в клубі – це наслідок вибраної нами стратегії підготовки молодіжних команд. Ігор Йовічевіч та Роман Зуб дуже плідно попрацювали з дублем, тож ми вирішили довірити їм підготовку наших юнаків, а це не менш відповідальна робота. Натомість, Андрій Купцов прагнув до самостійної роботи, тож ми вирішили довірити йому молодіжну команду. Я вважаю, що це правильні рішення, які в майбутньому неодмінно принесуть свої результати», – підсумував головний тренер «левів» Олександр Севідов.

Нагадаємо також, що 9-го вересня директором департаменту футболу ФК «Карпати» було призначено Станіслава Кочубинського. У відомстві Станіслава Олександровича молодіжна і юніорська команди клубу, а також «зелено-білі» СДЮШОР та Академія футболу, тобто він фактично відповідає за резерв для головної команди клубу на всіх етапах підготовки футболістів – від початківця до гравця основи. Головною метою діяльності департаменту футболу ФК «Карпати» є досягнення того, аби спортивну честь «Карпат» захищала команда, переважну більшість якої складатимуть власні вихованці.

Популярные новости