Ігор Йовічевіч: "Відчуваю за свою команду особливу гордість"

1438 18.05 2013   10:05

По завершенні матчу молодіжних команд «Карпат» і криворізького «Кривбаса» керманич «левів» Ігор Йовічевіч поділився з Інформаційним центром клубу своїми враженнями від гри.

«У сьогоднішньому матчі в нас було мало гравців, але на полі була не просто команда, а справжній колектив однодумців. На мою думку, це був наш найкращий матч сезону. Гравці, всі як один, повністю виконали установку тренерського штабу на гру. Можу констатувати, що в цій грі ми майже ідеально виконували два чи не найважливіших елементи сучасного футболу. Перший – це колективний пресинг при втраті м’яча. Другий – миттєвий перехід від оборони до атаки. Повернувши собі м’яча, ми через фланги просто таки розривали оборону господарів, яка постійно не встигала перекривати зони. Саме після однієї з таких атак ми й забили переможний гол. Все було виконано бездоганно.

Хтось може сказати, що початок гри був за господарями. Так, справді, у дебюті «Кривбас» був більш агресивним і мав невелику перевагу, створив два непоганих моменти. Однак саме цього ми від них й очікували. Наша стратегія полягала в тому, щоб стримати суперника в перші хвилин 15–20, потім вирівняти гру, а вдругій її половині, завдяки швидкості і кращій мобільності, внести злам у хід подій на полі. І зараз я можу сказати, що цей план ми втілили в життя на всі сто відсотків.

За великим рахунком ми так нічого серйозного й не дозволили створити «Кривбасу». Хоча Кривий Ріг є доволі серйозним суперником. Це фізично міцна команда з хорошим підбором гравців. Достатньо сказати, що в попередньому турі вони забили шість голів у ворота «Говерли», є в їхньому активі і перемога над київським «Динамо». Але сьогодні ми зіграли дуже добре. В обороні ми не припустилися жодної помилки і це при тому, що господарі частенько, особливо при стандартах, чинили на нас серйозний тиск. Ну а в передній лінії ми зробили ставку на швидкі контратаки, що й принесло нам перемогу.

На сам кінець я хочу подякувати своїм хлопцям за гру, за ту неймовірну самовіддачу, яку вони проявили за непростих умов, коли ми грали далеко не найсильнішим складом. Я завжди казав, що є гордий, що треную таку команду. Але сьогодні я відчуваю за свою команду особливу гордість», – сказав хорватський фахівець.

Популярные новости