Олексій Бєлік розповів про задачі та свій тренерський штаб в "Шахтарі" U19

363 06.07 2023   10:47
Офіційний сайт "Шахтаря"

Головний тренер "Шахтаря" U19 Олексій Бєлік розповів про емоції від призначення, цілі та найближчі плани команди.

– Вітаємо на новій посаді! З якими емоціями підходите до сезону?
– Дуже дякую! Я радий очолити юнацьку команду "Шахтаря", адже це велика честь і відповідальність. Тут зібрані талановиті хлопці з великим майбутнім, тому мені приємно бути причетним до розвитку їхньої кар’єри. Ми тільки розпочали роботу, і, чесно кажучи, емоції зашкалюють. Я думаю, з допомогою досвідченого тренерського штабу, який тут працював минулого сезону, ми впораємося.

– Ви були асистентом тренера в цій команді, це допоможе з адаптацією?
– Дійсно, це дуже великий плюс, що я мав можливість спостерігати за хлопцями збоку. Також я бачив організацію тренувального процесу мого попередника, у якого все було відточено. Вдячний Оскару Ратулутрі за те, що зміг попрацювати в його тренерському штабі.

– Є кадрові зміни?
– Усі тренери, які працювали з командою в минулому сезоні, продовжать роботу, але до нас долучився Максим Малишев. У минулому він провів багато матчів у першій команді, я говорив хлопцям, що тільки травма завадила йому продовжити кар’єру, і якби на це, то він би досі грав у "Шахтарі". Навіть попри це Максим устиг багато чого досягти у футболі, а зараз матиме можливість повністю реалізувати себе як асистент, а потім, можливо, уже і як головний тренер.

– Які цілі ви ставите перед собою?
– Мав розмову з керівництвом, але, думаю, ми ще предметно поговоримо. Можу сказати, що ми будемо розвивати хлопців як індивідуально, так і командно. Тут уся талановита молодь, якій до першої команди лишається буквально крок або кілька, якщо говорити про оренду до іншої команди, хоча тут усе індивідуально. Що ж до турнірних задач, то про це ми ще не говорили, та без зайвих слів розуміємо, що для "Шахтаря" є лише одне місце – перше. Найближчими днями акцентуємо на важливості першого місця, адже постійно виходити до єврокубків завдяки успіхам першої команди ми не можемо.

– Розкажіть детальніше про найближчі плани.
– Розпочали підготовку до сезону за звичним графіком: медогляд, тестування та аеробна робота. Зараз у Роттердамі працюємо на полі, також буде чотири-п’ять товариських матчів, де намагатимемося по максимуму використати всю обойму футболістів. Маємо все для того, щоб гарно підготуватися до виступів у чемпіонаті та Юнацькій лізі УЄФА.

Читай також: Олексій Бєлік призначений головним тренером "Шахтаря" U-19
Популярные новости