Молодіжна першість. "Карпати" – "Чорноморець" 2:1 (+ відео)

1336 02.11 2013   23:18

"Карпати" – "Чорноморець" 2:1

15-й тур. 02.11.2013, 13:00. «Локомотив», Рава-Руська.
800 глядачів. Сонячно. +13°С

Арбітр – Олександр Білокур (Курахове, Донецька обл.).

Асистенти арбітра: Олексій Андреєв (Донецьк), Юрій Карп’як (Львів).
Четвертий арбітр – Андрій Грисьо (Львів).

Спостерігач арбітражу – Олексій Лазенко (Чернівці).

«КАРПАТИ» U-21: Підківка, Білий, Гудак, Жовтюк, Маркович (Тищенко, 75), Даушвілі (Березовий, 63), Красномовець, Озарків, Пучковський (Мірошніченко, 46), Чачуа (Завійський, 46), Гудима (Грищенко, 59).
Запасні: Лазарський, Подоляк.
Старший тренер – Андрій Купцов.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» U-21: Мартищук, Мартиненко, Петько, Марченко, Вдовиченко, Смірнов, Філімонов, Данченко (Бицко, 73), Слінкін, Паламар (Кабаєв, 65), Мартян (Кулішенко, 83).
Запасні: Барабанов, Матушевський, Віксич, Шульц.
Старший тренер – Віктор Гришко.

Голи: Пучковський, 34, Жовтюк, 90+4 – Петько, 27.

Попередження: Гудак, 15, Жовтюк, 89 – Слінкін, 31.

На гру проти «Чорноморця» молодіжка «Карпат» вийшла в дещо незвичному складі. Так місце у воротах зайняв Роман Підківка, який у такий спосіб дебютував у молодіжній першості України. Для юного кіпера це була перша гра після пропущених через травму семи турів Прем’єр-ліги. Вийшов на поле і грузинський опорник Муртаз Даушвілі, якого вболівальники «Карпат» в поточному сезоні ще взагалі не бачили у грі. Разом з ним у середній ланці вийшли Ігор Озарків та Амбросій Чачуа. Пару центральних захисників склали Микола Жовтюк з Олегом Білим, а на флангах оборони діяли Андрій Маркович та Роман Гудак – справа і зліва відповідно. Центрального нападника грав Володимир Гудима, якого з флангів підтримували Юрій Красномовець і Тарас Пучковський.

Обидві команди доволі жваво розпочали гру. Вже на 3-й хвилині після подачі корнера Олексій Марченко пробивав з лінії карного майданчика, але Роман Підківка правильно обрав позицію і заволодів м’ячем. «Карпати» з відповіддю незабарилися і за якийсь десяток другий секунд із забійної позиції бив Муртаз Даушвілі. На жаль, в останній момент круглий звалився з ноги опорника «зелено-білих» і Юрій Мартищук автоматично позбувся проблем з ліквідацією небезпеки.

Далі ще цікавіше. На 7-й хвилині Андрій Маркович, який постійно підключався до атак, класно пробив з кута карного у ближню «шістку» і Юрій Мартищук лише з другої спроби з чимали проблемами накривав м’яч. А на 12-й хвилині свою майстерність отримав нагоду продемонструвати і Роман Підківка. Олег Данченко просто таки розстрілював його з лінії воротарського майданчика, та наш кіпер в шпагаті ногою вибив шкіряну сферу подалі від воріт.

І надалі гра також проходила на зустрічних курсах – жодна з команд не хотіла віддавати ініціативу супернику. Однак більш гостро діяли «моряки», що й призводило до зростання напруги поблизу воріт «левів». І якщо на 24-й хвилині центрфорвард «синьо-чорних» Віктор Мартян, опинившись один проти воріт, не влучив у рамку, то за три хвилини Сергій Петько свій шанс використав на всі сто. Руслан Паламар з правого флангу атаки подав корнер і захисник команди гостей, якого з незрозумілих причин не накрив ніхто з гравців «Карпат», високо вистрибнувши, головою скерував круглого у сітку – 0:1.

Треба зазначити, що пропущений м’яч позитивно вплинув на підопічних Андрія Купцова. Вони почали діяти більш активно і в грі нашої команди зник академізм, зате з’явилася агресія в хорошому значенні цього слова. Як наслідок, вболівальникам «Карпат» не довелося довго чекати на гол у відповідь. Між голами гостей і господарів минуло якихось сім хвилин. Ігор Озарків від правої бровки зі штрафного класно вирізав м’яч прямо на голову Тарасу Пучковському і «дев’ятка» галичан у високому стрибку з лічених метрів розстріляв ворота одеситів. Шансів відбити удар у Юрія Мартищука не було жодних – 1:1.

Друга половина гри пройшла загалом також у рівній боротьбі. От тільки гольових моментів ні карпатівцям, ні чорноморцям створювати майже не виходило – захист обох команд постійно перегравав атаку суперника. В результаті і Роман Підківка, і Юрій Мартищук свою майстерність фактично не мали як продемонструвати. І все ніби то йшло до того, що рахунок першого тайму – 1:1 – стане і підсумковим.

Однак всі зайвий раз переконалися, що у футболі не можна втрачати концентрацію ні на мить, а грати необхідно до самого фінального свистка арбітра. Зрозуміло, коли одна з команд вириває перемогу під завісу гри, то необходиться й без везіння. Сьогодні фарт був на стороні «Карпат», які забили переможний гол на 4-й, передостанній з п’яти компенсованих арбітром хвилині. Все почалося з того, що гості не правильно вкинули аут і арбітр віддав м’яч господарям. Карпатівці тут же провели атаку, в фіналі якої Денис Мірошніченко пробивав по центру з 18-и метрів, але захисники заблокували удар і м’яч полетів на кутовий. А вже після подачі корнера, в атаці другим темпом Тарас Завійський виконав навіс з лівого фдангу і після серії рикошетів кругли відлетів до Миколи Жовтюка. Центрбек «левів» з кута воротарського майданчика з правої щосили в дотик приклався по м’ячу, який за мить затріпотів у сітці – 2:1!

Популярные новости