Контрольний матч. "Карпати" U-19 – ФК "Габала" (Азербайджан) – 2:3

805 01.02 2013   22:43

Команда «Карпати» U-19, яка проводить навчально-тренувальний збір в Туреччині в рамках підготовки до весняної частини першості України серед юніорів, зіграла свій перший поєдинок у 2013 році. Суперником підопічних Радослава Боянова і Андрія Тлумака в контрольному спарингу був дублюючий склад ФК «Габала», основна команда якого в поточному чемпіонаті Азербайджану займає 5-е місце в елітному дивізіоні.

Поєдинок, який пройшов за сприятливох погодних умов (сонячно, +14°С), карпатівці розпочали в такому складі: Підківка, Вільчинський, Бухта, Дударенко, Білоус, Верещак, Савошко, Яструб, Павлов, Фляк Дронський.

Для «зелено-білих» гра розпочалася, що називається, гірше нікуди. Вже на перших хвилинах помилки наших захисників дозволили команді з Кавказу, гравці якої були в середньому на три-чотири роки старші за карпатівців, забити два голи і в такий спосіб отримати цілком комфортну фору в два м’ячі – 0:2.

Втім, «Карпати» рук не опустили і поступово, прийшовши до тями після психологічного нокдауну, спочатку вирівняли гру, а згодом і самі все частіше почали загрожувати воротам «Габали». І вже в середині першого тайму один м’яч «леви» відіграли. Павлов на правому фланзі атаки обіграв двох суперників і викотив м’яча під удар Савошкові на 16 метрів по центру. Постріл хавбека «зелено-білих» під поперечку був не менш ефектним, ніж дії правого вінгера: кіпер азербайджанців був безсилий зарадити ситуації – 1:2.

Непогано наша команда діяла і в подальшому – командний пресинг дозволив нашим хлопцям більшу частину ігрового часу конролювати м’яч, багато комбінувати і створити кілька небезпечних моментів. Однак відновити рівновагу до перерви не вдалося, а щойно почався другий тайм, перевага «Габали» в рахунку знову збільшилася до двох м’ячів. Цього разу, схоже, помилилися судді. Карпатівці намагалися створити штучний офсайд і здається зробили все правильно – практично всі присутні на грі бачили, що гравець оманди з Кавказу опинився в положенні «поза грою». Однак лайнсмен оцінив ситуацію по-іншому, а суддя в полі довірився своєму помічнику. В результаті гравець «Габали» вийшов сам на сам з Підківкою і переграв нашого кіпера – 1:3.

Зазначимо, що другу половину «Карпати» розпочали тим самим складом, що вийшов на поле з перших хвилин гри. А вже упродовж другого тайму на поле вийшли воротар Мозіль та польові гравці Поручинський, Ковталюк, Кошка, Грось, Токар і Кльоц. Саме останній і встановив остаточний рахунок у грі. Під завісу зустрічі цілі досягнув його удар метрів з 20-ти трохи лівіше центру: м’яч, як і після пострілу Савошка, поцілив під поперечку. Тож фінальний свисток зафіксував поразку 19-річних карпатівців з рахунком 2:3.

Додамо, що свій наступний поєдинок юні «леви» проведуть наступного четверга, 11-го лютого. Попередньо, другим суперником підопічних Радослава Боянова і Андрія Тлумака на турецькому зборі будуть їхні однолітки з санкт-петербурзького «Зеніту». Але, як кажуть в Одесі, можливі варіанти.

Популярные новости