"Тернополь" - "Полтава" 4:3. Нас не догонят

2207 25.09 2013   19:30
Фото - fc.ternopil.ua

Тернопіль. Тернопільський міський стадіон. 2 012 глядачів
Головний арбітр: Андрій Кутаков (Київська область)
Асистенти: Денис Марченко (Чернігів), Михайло Маланчук (Чернівецька область)

ФК "Тернопіль" - ФК "Полтава" 4:3

Голы: Курило 12, Семененко 50 (авт.), Полянчук 86, Пастернак 99 - Нурідінов 3, Фаворов 84, Шаврін 90+5 (пен.)

ФК "Тернопіль": Плетеницький, Дубчак, Атласюк, Клекот (Курицький 60), Курило, Кондзьолка, Чорній, Полянчук (Сороцький 90), Гаврилюк (Пастернак 90+4), Семенець, Богданов

Тренер: Василь Івегеш

ФК "Полтава": Борисенко, Чєботаєв, Даценко, Скороходов (Шевчук 56), Коваленко, Нурідінов (Шаврін 54), Семененко (Турчанов 76), Цапій, Деркач, Каськов, Фаворов

Тренер: Ілля Близнюк

Попередження: Чорній 48 - Даценко 25, Скороходов 28, Шаврін 64, Шевчук 71, Шевчук 78, Цапій 98, Даценко 104, Чєботаєв 106

Вилучення: Дубчак 90+5 - Шевчук 78, Даценко 104, Деркач 118

7 голів, 4 вилучення, 2 додаткові тайми, а головне перемогу свої команди побачили вболівальники, які прийшли сьогодні на матч 1/16 Кубка України підтримати футболістів ФК «Тернопіль» у поєдинку з першоліговою «Полтавою».

Власне підтримка вболівальників відіграла важливу роль, особливо коли тернополянам довелося грати два додаткові тайми. Скандування «Тернопіль! Тернопіль!», спів гімну України, перегукування між секторами фанів команди – такого на тернопільському стадіоні не було вже давно.

Не дивно, що після матчу футболісти ФК «Тернопіль» одразу побігли до трибун, щоб подякувати за підтримку.

А починалося все для господарів не надто оптимістично. Уже на початку поєдинку через провал оборонців ФК «Тернопіль» пропускає гол у свої ворота. Однак через 10 хвилин тернополяни відігралися – красивий гол ударом головою забив Ігор Курило.

З цим рахунком команди і пішли на перерву. В другому таймі перших хвилин 20 на полі домінували тернополяни. При цьому ще на 54-ій хвилині після подачі штрафного змусили помилитися оборонця гостей, який зрізав м’яч у власні ворота, зробивши рахунок 2-1.

На 80-ій хвилині полтавчанин Шевчук ускладнив життя своїй команді, отримавши другу жовту, відтак гості опинилися вдесятьох.

Втім, це не завадило їм активізуватися наприкінці 2-го тайму. Футболісти ФК «Полтава» почали атакувати гостріше і на 85-ій хвилині їм таки вдалося зрівняти рахунок після подачі кутового. Наш воротар Микола Плетеницький зреагував на удар і навіть торкнувся м’яча рукою, однак той летів на стільки стрімко, що цей дотик не завадив кулі опинитися у воротах ФК «Тернопіль», 2-2.

Та вже через лічені хвилини стадіон лікував – Сергій Полянчук сильним, а головне точним ударом виводить господарів вперед, 3-2.

Здавалося, омріяна перемога в руках тернополян. У додані суддею 5 хвилин на полі продовжувалася точитися рівна боротьба.

Втім на останніх секундах головного часу не витримали нерви в нашого захисника Андрія Дубчака. Перериваючи навіс, він відбив м’яч рукою. Полтавчани отримали право на пенальті і свій шанс не змарнували, 3-3.

Одразу після цього прозвучав свисток судді, і команди почали готувати до двох додаткових таймів. Вони виявилися не менш цікавими та напруженими.

Тернополянам в додатковий час вдалося вирватися вперед, після подачі штрафного відзначився наш захисник Андрій Пастернак.

А далі гра ставала все жорсткішою, іноді доходила до відвертих грубощів, за що суддя видалив ще одного футболіста гостей.

Попередньо в одному з протистоянь полтавчани ледь не втратили капітана, який отримав травму голови, довелося навіть залучати лікарів швидко допомоги.

А догравали матч гості увісьмох – під завершення гри вихід сам на сам Богдана Семенця прямолінійним порушенням перервав захисник і тут же побачив перед собою «червоне світло». До речі, Семенцю в додатковому часі неодноразово діставалося по ногах. Можливо, саме через це він на останніх хвилинах не реалізував свою чергову 100-відсоткову нагоду, опинившись наодинці з воротарем. Та м’яч після його удару пролетів над воротами. Буквально через хвилину після цього суддя дав фінальний свисток.

Стадіон після побаченої драми влаштував команді справжні овації.

Популярные новости