Олександр Чижевський: "Здійняти над головою Кубок країни мріє кожен футболіст"

2328 22.05 2013   13:51
Фото - uafan.net

Сьогодні в Харкові на стадіоні «Металіст» донецький «Шахтар» та одеський «Чорноморець» зійдуться у Фіналі Кубка України (гра розпочнеться о 19:45). Своїми думками з Галичиною спортивною про цей матч поділився колишній легендарний захисник львівських «Карпат», донецького «Шахтаря», запорізького «Металурга», сімферопольської «Таврії», луцької «Волині» та ужгородського «Закарпаття» Олександр Чижевський.

- Які емоції відчувають футболісти, які беруть участь у фіналах, зокрема Кубка України?

- Емоції, звісно, незабутні, бо не кожного разу футболіст може зіграти у Фіналі Кубка України. Тим більше, що гравці «чорноморця» прекрасно розуміють, що вже пробилися у єврокубки, вийшовши до Фіналу Національного Кубка. А здійняти над головою Кубок України у своїй футбольній кар’єрі мрією кожен футболіст. Сподіваюся, що у Харкові буде панувати хороша атмосфера на стадіоні, який буде вщерть заповнений. На цьому стадіоні дуже хороша чаша та, відповідно, акустика, тому підтримка буде шалена, а у такому випадку приємно буде грати обом командам. Щодо емоцій, які гравці відчувають на футбольному полі за такої підтримки, то їх важко передати словами.

- А кому віддаєте перевагу у цьому поєдинку?

- Моїм фаворитом у цьому матчі є «Шахтар». Тому перевагу віддаю донецькій команді. За всієї поваги до одеського «Чорноморця» «Шахтар» усе-таки і в тактичному плані і по грі на голову сильніший від «Чорноморця». Щоправда, це фінал, трапитися може всяке. «Чорноморець» може забити гол, стати в захист, битися. Це вже лотерея. Хоча перевагу віддаю «Шахтарю».

Популярные новости