Олег Федорчук: "Якщо "Полісся" виграє у підсумку Кубок, Буткевич усе пробачить своїм гравцям"

344 04.04 2024   13:25
Кристал

Український тренер Олег Федорчук поділився очікуваннями від матчу 1/2 фіналу Кубка України Полісся — Ворскла, який відбудеться сьогодні, 4 квітня.

"Цей матч для мене – як поєдинок двох поранених лебедів. І Поліссю, і Ворсклі потрібно буде в четвер реабілітуватися перед своїми фанами і босами за ганебні поразки в чемпіонаті. Особливо це стосується житомирян, які програли в одні ворота Чорноморцю (1:4) і це точно зачепило їх власника Геннадія Буткевича. Дуже сильний удар по його амбіціях. Тому мій фаворит у цій грі – однозначно Полісся.

У житомирської команди склад дещо сильніший. До того ж, там люди добре отримують, чи не найбільше в УПЛ, чув таке зі своїх джерел. Тож мають відпрацьовувати свої зарплати. Якщо Полісся виграє у підсумку Кубок, Буткевич все своїм гравцям пробачить, бо такого – пробитись в УПЛ і одразу виграти трофей, ще нікому не вдавалося.

Зараз складно говорити, чи вийде у Сергія Шищенка дати результат з Поліссям і наскільки довго він взагалі затримається на цій посаді. Я досить добре знаю Шищенка. Він сам по собі дуже толерантний, дещо навіть м’який. Він і гравцем таким був: технічний, не жорстким. От не вистачає йому трошки жорсткості. Брутальності. Інколи саме такі якості необхідні тренеру. Не можна зараз гравців Полісся пестити, жорстко з ними потрібно. Навіть авторитарно, я б сказав.

Долганський у Ворсклі теж ніби тренер новий, точніше, в новій для себе іпостасі головного. Та він в цьому клубі вже дуже давно перебуває і знає його зсередини відмінно. Якщо Сергій витримає психологічно ношу головного тренера, впевнений, що в нього чимало перспектив буде у майбутньому. Дуже болюча була поразка від Динамо (1:5). От і побачимо, як він і його команда вміє тримати удар. Саме в таких умовах і гартується характер команди та тренера.

Чекаю від цього матчу справжньої кубкової, бойової та безкомпромісної гри. Полісся, на мою думку, переможе Ворсклу з різницею в один гол", - сказав Федорчук для "Українського футболу".

Читай також: Йожеф Сабо: "Після того, як пішов із "Полісся" Юрій Калітвінцев, команда розвалилась"
Популярные новости