Катастрофа і неподобство. Сергій Шебек - про суддівство матчу "Волинь" - "Прикарпаття"

4229 17.09 2020   19:06
Фото - Shutterstock

"Волинь" залишилася невдоволеною від роботи суддівської бригади на чолі з Романом Блавацьким, яка працювала на матчі Кубку України, в якому "хрестоносці" поступилися "Прикарпаттю" (0:1). Пресслужба клубу звернулася до суддівського експерта Сергія Шебека.

Читайте также: Кубок Украины. Второй предварительный этап. "Кремень" сходит с дистанции

- Неподобство відбулося. І цей арбітр є у списку арбітрів УПЛ. Ми вкотре переконуємося в тому, що Лучано Лучі зі своєю командою виховують суддів низької кваліфікації. Хоча з огляду на події в матчі "Волинь" - "Прикарпаття", я б задумався, чи справа у кваліфікації. Адже усі три кричущі помилки суддя допустив на користь однієї команди, - бере слово Сергій Олександрович.

- Спершу він призначив одинадцятиметровий удар в бік воріт "Волині", хоча там його і близько не було. Пішла подача, гравець іванофранківської команди скидав м'яча вздовж лінії воріт, Сімінін боровся і м'яч йому влучив в область грудини. Якщо оцінювати розташування арбітра, то можна припустити, що він моменту взагалі не бачив, адже був перекритий великою групою гравців. Цей пенальті призначався наосліп – на основі вигуків та жестів гравців "Прикарпаття". Хоча навіть якби м'яч влучив Сімініну в область плеча чи руки, це не було б порушенням правил, бо рука була в природному становищі, а відстань, з якої прилетів м'яч, маленькою.

- Треба сказати, що асистент Котубей міг допомогти Блавацькому з цією недолугою помилкою, але цього не сталося, - сказав експерт.

- Друге дивне рішення арбітра відбулося, коли гравець "Прикарпаття" ударив ногою по обличчі гравця "Волині", який хотів зіграти в м'яч. Це епізод для арбітра-початківця. Я не розумію, як можна не реагувати на такі дії футболіста і не зупинити гру. І знову претензії до Котубея, якщо вже Блавацький такий бездарний: дай відмах і скажи про фол, рекомендуй дати жовту карточку. А він знову промовчав. Це катастрофа.

І третій момент, - коментує Шебек, - пов'язаний з не призначенням одинадцятиметрового у ворота "Прикарпаття", коли пішов удар головою, захисник виставив руку і перекрив м'ячу, який летів у ворота, шлях. Це чистий пенальті, адже був рух руки до м'яча, це головний критерій. А ще захисник "Прикарпаття" заслуговував жовтої карточки. Блавацький і тут був перекритий, але асистент міг допомогти.

Такий арбітраж наштовхує на нехороші думки, - зазначив екссуддя ФІФА.

Популярные новости