Тренер "Прикарпаття" Ковалюк: "Карпати"? Пенальті ще не відпрацьовували

2572 18.09 2017   20:21
http://dynamo.kiev.ua/

Головний тренер "Прикарпаття" Володимир Ковалюк поділився очікуваннями від кубкового матчу своєї команди з "Карпатами".

"Підходимо до гри з максимальною серйозністю, адже в Івано-Франківську справжній ажіотаж. Ми сподіваємося, що стадіон буде заповнений. Ми гратимемо з сильним суперником. Наше завдання – показати змістовну гру. А виграє той, хто буде сильнішим. В цілому, працюємо у звичному режимі. Розуміємо, що нас чекає двобій з представником Прем’єр-ліги, але стиль підготовки такий же, як до рядового матчу другої ліги", - цитує Ковалюка офіційний сайт "Карпат".

"Більшість квитків розкуплено. Але клуб відкриває ще дві трибуни. Якщо у чемпіонаті ми маємо лише одну трибуну, що вміщує 6 200 глядачів, то на матч з "Карпатами" готуємо дві додаткові трибуни за воротами – одну для фанатів "Карпат", іншу для наших вболівальників. Радісно, що буде багато людей на матчі. У нас така звичка – квитки купують в день поєдинку. Однак зараз на центральній трибуні вільних місць вже немає. Думаю, приїдуть люди з області нас підтримати. Що п’ять хвилин телефонують – всі шукають квитки. Очікуємо тисяч десять на матчі".

"У складі "Прикарпаття" я провів 5 матчів проти "Карпат". У складі львів’ян не грав проти іванофранківців. Однак у Львові залишилося багато друзів".

"Перевага через те, що "Карпати" свій матч провели вчора у Запоріжжі, а ми грали ще у п’ятницю? Не думаю, ще це ключовий фактор. У львів’ян є дуже багато гравців. Це у нашому розпорядженні перебуває 22 виконавці в обоймі. А у "Карпат" є ще й дубль. Суперник має достатньо якісних футболістів для того, щоб робити відповідні заміни. Не думаю, що на цьому варто акцентувати увагу".

"Карпати" змінили головного тренера? Існує футбольне правило – зміна тренера є своєрідним позитивним потрясінням. Зміни – це позитив. Вчора ми бачили, що "Зоря" перегравала "Карпати", але це хороший результат для "зелено-білих". Нічия на виїзді з учасником єврокубків дорогого вартує".

"В "Карпат" багато якісних футболістів. Ми розуміємо, що існує певна психологічна проблема. Скажу з власного досвіду – у Львові завжди важко грати, бо там максимальні завдання. Цього вимагають вболівальники. Я грав у цій команді і добре розумію, що таке "Карпати". Це карпатівських дух. Можна програвати, але битися на полі треба завжди. Немає місця байдужості. Візьміть до прикладу досвідчених гравців: Худоб’яка, Федецького, Голодюка, Ксьонза... Ці люди давно показали, на що вони здатні. Якщо у "Карпат" існують проблеми, то лише у площині психології. Впевнений, що для них це тимчасове явище. Просто треба виграти зо два матчі і все стане на свої місця".

"Хлопці самі розуміють, що у нас було мало таких матчів з сильними суперниками. Мені подобається ставлення хлопців загалом, не лише в контексті гри з "Карпатами". Вони зрозуміли, що таке футбол, що означає грати на результат. На даний момент ми йдемо у лідерах другої ліги. Мені подобається, що на кожен тур ми налаштовуємося, як на останній бій і лише на перемогу. Я б хотів прищепити команді прикарпатський дух, який свого часу був у Львові, про який я згадував. Футболісти мають розуміти – вони грають для людей. Можна програти, але без вогника в очах виходити на поле не можна. Таке не подобається ні вболівальникам, ні тренерському штабу, ні самим гравцям".

"Чи відпрацьовували пенальті? Ще ні, але завтра обов’язково будемо це робити", - зазначив Ковалюк.

Популярные новости