Збірна України з пляжного футболу вийшла до фінальної частини чемпіонату світу 2021 року

1639 25.06 2021   20:37
Фото - УАФ

Збірна України з пляжного футболу перемогла команду Швейцарії та кваліфікувалася до фінальної частини світової першості 2021 року, інформує офіційний сайт УАФ.

Підопічні Миколи Костенка вирішили головне завдання року, пробившись до фінальної частини чемпіонату світу з пляжного футболу. Наша команда у стиковому чвертьфінальному поєдинку зі Швейцарією у важкому протистоянні врешті-решт довела свою перевагу.

У цій зустрічі вирішувалася доля однієї з чотирьох перепусток до фіналу чемпіонату світу. У першому таймі, який став найбільш результативним у зустрічі, голи Заворотного, Щериці й Войтенка забезпечили нашій команді перевагу в один м'яч.

У другій 12-хвилинці наші футболісти збільшили рахунок на свою користь до двох голів завдяки зусиллям Щериці та Войтенка, які оформили дублі.

У третьому періоді швейцарці впритул наблизилися до українців, однак Юрій Щериця забив свій третій мяч у цьому протистоянні, який фактично й вирішив долю зустрічі, незважаючи на гол у відповідь Еліотта. 6:5 — перемога України, яка здобуває перепустку до ЧС-2021.

Відбір до ЧС-2021. 1/4 фіналу

Швейцарія — Україна — 5:6

Голи: Борер (5), Станкович (10, 26), Ходель (24), Еліотт (33) — Заворотний (4), Щериця (4, 18, 28), Войтенко (9, 19).

Україна: Неруш, Гладченко, Сабатюк, Сіренко, Заворотний, І. Борсук, Зборовський, Пачев, Войток, Корнійчук, Щериця, Пашко, Макеєв, Медвідь, Войтенко, Глуцький.

Отже, збірна України забезпечила собі участь у фінальній частині ЧС-2021, а в півфіналі відбору вона зустрінеться з переможцем пари Португалія — Азербайджан.