Євген Варениця: "Незадоволений виступом збірної України"

2968 01.02 2018   17:13
Фото - ФФУ

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця в інтерв`ю офіційному сайту ФФУ підбив підсумки виступу команди на Persian Beach Soccer Cup 2018. Нагадаємо, на Кубку Персії, що проходив в іранському Буширі 27—29 січня, збірна України з пляжного футболу посіла третє місце. Підопічні Варениці поступилися іспанцям — 2:6, іранцям — 3:6 і здолали Азербайджан — 4:3.

— Чи всі завдання, поставлені вами перед збірною на Кубку Персії, були виконані?

— Однозначно ні. Я незадоволений виступом нашої команди. Відверто кажучи, це слабкий результат. Збірна Ірану заслужено посіла перше місце, а от за друге ми повинні були боротися. Однак, на жаль, на такий наш виступ є свої причини. Ми брали участь у турнірі далеко не найсильнішим складом, адже через різні обставини були відсутні шість гравців основи.

Читайте также: Пляжний футбол. Кубок Персії. Україна - Азербайджан 4:3. Треті

— У складі збірної виступали троє дебютантів. Що можна сказати про їхню гру?

— Так, це були Олексій Кіріченко, Андрій Багацький та Анатолій Рябко. Як це не прикро, але вони наразі не готові грати на найвищому рівні. Трохи краще за інших виглядав Багацький, але це радше аванс на майбутнє. Утім, проблема не лише в новачках. Уся команда виявилася не готовою і зіграла зовсім не на тому рівні, якого потребували такі престижні змагання. Наші суперники привезли на турнір найсильніших виконавців, а от ми так і не змогли зібрати ключових гравців.

— Які найближчі плани у нашої збірної?

— У команди будуть два збори, термін яких уточнюється. Цього року Україна планує взяти участь у чотирьох престижних турнірах, тому нам треба збільшувати кількість зборів та товариських матчів, щоб гравці перебували у потрібному тонусі. Адже наші суперники мають набагато більше ігрової та тренувальної практики і, за рахунок цього, перевагу на офіційних змаганнях.