Друга ліга. "Оболонь-Бровар" - "Гірник-Спорт" 1:2. Нестримний Кирієнко

1406 31.03 2014   14:27
Фото - poiradar.ru

Друга ліга. 25-й тур. 29.03.2014. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена».

«Оболонь—Бровар» (Київ) — «Гірник—Спорт» (Комсомольськ) 1:2

Голи: Лук’янець 67 - Кирієнко 33, 47.

«Оболонь—Бровар»: Мусіенко, Кіцута, Лещенко (Майданевич 79), Іашвілі, Корнєв, Гордійчук, Проневич (Гаранян 57) Бровченко (Лук’янець 66) Коваленко (Слободян 79), Корольчук, Продан (Заваров 74).

«Гірник—Спорт»: Ситников, Нелін, Шульц, О.Герасимець, Лугачов, С.Герасимець (Горобець 81), Корольков (Ніколайчук 90+3), Дячук (Білоусов 90+4), Моісеєнко, Новиков, Кирієнко.

Попередження: Корольчук 50, Новиков 82.

Неприємний, докучливий вітер в день матчу ніби віщував щось не зовсім добре. Перший поєдинок після зимової перерви, перша провірка на міцність у новачків, перші втрати очок...

Взявши м’яч під свій контроль «пивовари» намагались зв’язати конструктивну мозаїку на зеленому газоні «Оболонь-Арени». Футбол, що милує око, здавалося, повинен вилитись у град голів. Проте суперники вміло збивали темп, швидко переходили з оборони в атаку і користувалися розгубленістю захисної ланки господарів. Атаки «Гірника» несли у собі більш загрозливу силу.

Щоразу, коли футболісти «Оболонь-Бровар» втрачали «круглого» гості відповідали гострими випадами через фланги. Використовуючи, по суті, ту ж саму зброю, що і «пивовари», тільки в моделі контратакуючій, більш зрілій і нахабній. При кожній атаці комсомольців у «біло-зелених» прослідковувався розрив між лініями. Гравці не встигали перегруповуватися — опорники не страхували центральних захисників. Так, вже на 18-й хвилині зустрічі послідував небезпечний удар з лівого кута штрафної площадки господарів. Мусієнко перевів на кутовий. Це був перший сигнал, який показував ті нагальні проблеми, які виднілися у столичної команди в цьому матчі.

Гол не змусив довго чекати. На 34-й хвилині чергова контратака гостей закінчилася гострим прострілом з лівого флангу на 11-ти метрову позначку. Центральні захисники оболонців не втримали Кірієнко — 0:1.

Під завісу першого тайму господарі мали чудову нагоду рахунок зрівняти. Бровченко у фірмовому стилі розібравля на фланзі з захисником і зряче навісив на Корольчука. Артем прийняв м’яч на груди і фактично опинився один на один з воротарем «Гірника». Нажаль, нападнику забракло холоднокровності — незграбний удар — шанс втрачено.

Друга половина зустрічі подавала вболівальникам надію на краще. Проте усі сподівання розвіялись, як ранковий туман, дуже швидко. Гості продовжували гнути свою лінію, вони наче намацали слабке місце і вже знали куди жалити. На 47-й хвилині стрімка атака через фланг, знову безперешкодний простріл у воротарську (цього разу не дограв Іашвілі), незлагоджені дії центральних захисників і Мусієнка — на авансцені все той же герой Кірієнко — 0:2.

Аби хоч якось виправити положення Сергій Солдатов вдається до замін. Ентренадор знімає одного з двох опорників і випускає атакуючого півзахисника-нападника Григорія Гараняна. А замість актичного Бровченка на 66-й хвилині на полі з’явився ще один свіжоспечений «пивовар» Лук’янець. Саме Павло, як тільки його нога торкнулася газону, одразу ж скорочує відставання дальнім ударом поціливши у кут воріт Ситникова.

Забитий «біло-зеленими» гол подарував присутнім на стадіоні фанам надію на врятування. І футболісти «Оболонь-Бровар» мали кілька хороших нагод, щоб рахунок зрівняти. Однак десь не вистачило досвіду, а фарт зрадницьки «витанцьовував» на стороні гостей.

Таким чином, оновлені взимку «оболонці» втрачають перші очки на рідному стадіоні у другому колі чемпіонату. Тренерська ідея подобається усім, проте над цілісністю потрібно попрацювати.

Популярные новости