Мілетій Бальчос відвідав тернопільську "Ниву"

1357 29.04 2013   21:55

Президент ПФЛ Мілетій Бальчос здійснив чергове відрядження до футбольного клубу «Нива», що у Тернополі.

Під час робочого візиту президент Ліги ознайомився з діяльністю клубу в частині розвитку спортивної інфраструктури та поспілкувався із заступником ОДА Тернопільської області Петром Гочем і президентом клубу Автанділом Мдінарадзе. За словами пана Мдінарадзе, перед футболістами та тренерським штабом «Ниви» поставлено завдання підвищення у класі: за підсумками сезону 2012-2013 років команда має увійти до першої ліги українського футболу. Чи вдається це наразі тернополянам, розповів Мілетій Бальчос.

- У ході візиту я відвідав дуже принциповий матч між «Нивою» та «Скалою», яка теж ставить перед собою амбітні завдання. У результаті напруженої спортивної боротьби перемогу з рахунком 1:0 здобули господарі, результативно виконавши пенальті, призначений арбітром зустрічі на 94-й хвилині матчу.

Ознайомившись із інфраструктурою клубу, скажу, що дуже помітно те, що клуб дуже виважено підходить до питань клубного менеджменту, фінансування та розвитку інфраструктури.

У планах очільників клубу – будівництво заміської тренувальної бази. Наразі під цей проект вже підібрано ділянку та розроблено план забудови території. Керівництво області та «Ниви» розглядають декілька варіантів розвитку спортивної інфраструктури: по-перше, це можливість реконструкції та будівництва футбольних полів на місці розташування колишньої навчально-тренувальної бази «Ниви» у селищі Гаї та забудови території, на якій розташовуватимуться тренувальні поля та адміністративно-житловий комплекс неподалік від Тернополя. А взагалі, у перспективі – створення масштабного спортивного містечка та футбольної Академії, де виховуватимуться виконавці для «Ниви». По-друге, у планах клубу - завершення будівництва стадіону у місті Збараж (покрівля над трибунами та виконання косметичного ремонту в роздягальнях). Варто зазначити, що ФК «Нива» започаткував проведення трансляцій матчів у мережі Інтернет. Ця новація стосується не тільки домашніх матчів, а й виїзних. До речі, перша трансляція відбулася під час проведення матчу «Нива» - «Скала».

Як бачите, плани дуже далекоглядні. Якщо все буде реалізовано, а я упевнений, що все вдасться, адже «Нива» заручилася підтримкою губернатора Тернопільської ОДА В. Хоптяна, то це стане великим кроком у розбудові футболу, особливо дитячо-юнацького, на Тернопільщині.

Источник: Прес-служба ПФЛ
Популярные новости