Друга ліга. "Енергія" – "Кристал" 3:1

1343 20.05 2013   11:43
Фото - eurocup2008.ru

Енергія» – «Кристал» – 3:1 (1:1).

19 травня. м. Нова Каховка, стадіон «Енергія», 16:00. Поле: 3, Темп.: +28. Глядачів: 1000

Судді: Олександр Омельченко, Руслан Єрмоленко, Юрій Вашкевич, Заур Курбанов.
Делегат ФФУ: Сергій Морозов.


«Енергія»: Жуков, Щербина, Черній, Шешеня (Горбачов, 67), Арутюнян, Ковальчук, Гарібян, Комягін, Логвиненко (Кондратюк, 77), Черняєв, Муковозов (Цвик, 86).

Запасні: Зелінський, Мостіпан, Соловйов.

Тренер: Юрій ОКУЛ.

«Кристал»: Холоша, Швей (Бічевой, 84), Черномор, Протасевич, Кучеревський (Іванов, 41), Хаблов, Грамм (Цибульський, 84), Нікіщенко, Озюм, Барладим (Філіппов, 73), Сітало.

Запасні: Мельниченко, Рудь.

Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.

Голи: Черній (38), Логвиненко (57), Черняєв (85) – Сітало (41).

Попередження: Шешеня (67) – Грамм (39).

Вдруге цієї весни на Херсонщині відбувся бій давніх і принципових суперників – «Енергії» та «Кристалу». Після виїзної перемоги новокаховчан 20 квітня (2:1), уболівальники очікували на запеклий реванш від херсонців. Однак і вдома «Енергія» змогла здобути перемогу над гостями з обласного центру. І цього разу – ще переконливішу.

На дії футболістів у першому таймі вочевидь вплинула спекотна погода, адже швидкісний футбол команди демонстрували нечасто. Зі стартових хвилин суперники діяли обережно, відчуваючи відповідальність за можливу похибку у передачі чи ударі по воротах. Тому й гострота біля воріт Холоші і Жукова виникала рідко. Гості активно використовували флангові передачі до штрафного майданчика «Енергії», а також шукали своїх нападників розрізними передачами. Новокаховчанам подекуди вдавалися непогані контратаки, однак до завершального удару справа доходила нечасто. Обмінявшись кількома напівмоментами в середині тайму, команди взяли паузу. Та під кінець першої половини гри господарі провели вдалу гольову атаку. Затяжний розіграш стандарту з правого флангу завершився повторною спробою передачі м’яча поближче до воротарської зони. Саме тут вчасно опинився Костянтин Черній, котрий зблизька переправив м’яча до сітки – 1:0! За хвилину перспективну контру Олександр Муковозов вирішив завершити ударом метрів з 18, але влучив у захисника. Тим часом «Кристал» швидко оговтався і зрівняв рахунок. Стрімкий випад гостей увінчався потужним ударом в рамку. Жуков не зміг зафіксувати «круглого» з першої спроби, відбивши його перед собою, а Артем Сітало миттю скористався моментом і з кількох метрів розстріляв ворота новокаховчан.

Після насиченої кінцівки першого тайму, друга половина гри почалася не менш активно. Гості спробували перехопити ініціативу в атаці, взяти м’яча під контроль. Та попри візуальну перевагу, на реальну загрозу воротам «Енергії» «Кристал» не спромігся. Господарі швидко вирівняли гру і одразу ж спробували загострити атакувальні дії. І на 57 хвилині «Енергія» забила вдруге. Максим Логвиненко вдало скористався пасом партнера і з близької відстані відправив м’яча до сітки. Після цього епізоду гості заграли ще агресивніше в нападі. Відповідно зріс і сам градус напруги в матчі: єдиноборства стали жорсткішими, з’явилися брудні підкати, побільшали навмисних фолів. «Кристал» провів кілька хороших атак із завершальними ударами в площину воріт. Однак з ними впевнено впорався Вадим Жуков. Поступово у грі почалися «гойдалки», ініціатива переходила від однієї команди до іншої. Так тривало до 85 хвилини. Саме тоді новокаховчани забили третій гол і зняли всі питання про переможця. Павло Черняєв з правого кута штрафного майданчика красиво зльоту замкнув передачу партнера! Під завісу гри суперники ще раз обмінялися гострими випадами. Зокрема Євген Цвик красиво обігравши суперника прорвався до воріт Холоші, але влучив у штангу. А Черняєв міг розраховувати на дубль, якби обіграв захисника «Кристалу» біля воріт гостей.

Однак і трьох м’ячів вистачило «Енергії» для п’ятої поспіль перемоги в чемпіонаті, яка автоматично зробила підопічних Юрія Окула недосяжними для суперників по групі.


Популярные новости