"Славутич" – ФК "Тернопіль" 0:1

1193 19.04 2014   15:29

«Славутич» (Черкаси) – ФК «Тернопіль» 0:1

Гол: Б.Семенець (15).

«Славутич»: Лєнчінков, Фабунмі, Тарасенко, Музика (Лобов, 79), Худченко, Мироненко, Фаворов, Чеботарьов (Гонщик, 46), Захаревич (Бушман, 58), Шопін (Ушаков, 74), Дацюк.

ФК «Тернопіль»: Плетеницький, Курило, Атласюк, Клекот, Дубчак, Кондзьолка, Чорний (Куріцький, 86), Гаврилюк (Гром’як, 90+4), Богданов (Полянчук, 90+2), Худоб’як (Мединський, 54), Семенець.

Попередження: С.Чеботарьов (24), Р.Худченко (28) – І.Худоб’як (42), Р.Гаврилюк (60), С.Клекот (90+2), М.Плетеницький (90+5).

Сьогодні в Черкасах команди відіграли матч 32-го туру Чемпіонату України. Перенесення гри з 6 травня на 18 квітня пов’язане з участю «Славутича» в півфіналі розіграшу національного Кубка. У попередніх п’яти протистояннях між «Славутичем» та ФК «Тернопіль» неодмінно перемагали господарі поля, і в кожному з цих матчів арбітр призначав пенальті у ворота приїжджої команди. Статистика – річ вперта, проте промовисті цифри спростувала звітна гра.

Черкащани відверто провалили перший тайм. Більш як півгодини футболісти планомірно випробовували на міцність нерви своїх уболівальників, а перший свій гострий момент створили уже в компенсований перед перервою час.

Гості активно розпочали гру, уміло розхитали захист славутчан та повели в рахунку на 15-ій хвилині матчу. Банальний навіс завершися скидкою Богдана Семенця на Віталія Богданова, який вразив ціль ударом у дальній нижній кут воріт.

На 24-ій хвилині гості створили два супермоменти біля воріт черкащан. Спершу Богданов після скидки головою Василя Чорного не зміг пробити голкіпера «Славутича» Андрія Лєнчінкова, а потім подача від кутового прапорця призвела до чергової «пожежі» у карному майданчику господарів, де Ігорю Худоб'яку та Романові Гаврилюку не вдалося заштовхати м’яча до сітки – на цей раз за славутчан зіграла стійка воріт.

Господарі поля прокинулися перед перервою. Небезпеку приховував дальній потужний удар Сергія Чеботарьова зі штрафного – голкіпер приїжджої команди Микола Плетеницький з другої спроби накрив «снаряд».

Вихід на поле Вадима Гонщика та Юрія Бушмана після відпочинку значно пожвавив наступальні потуги черкащан. Двічі Гонщик навішував до карного майданчика і двічі Бушман завдавав разючих ударів (у другому випадку стійка воріт підстрахувала голкіпера тернополян). Поступово запал «Славутича» почав загасати, натомість гості послідовно продовжували обстріл воріт свого опонента.

Роман Гаврилюк пострілом під поперечку перевірив реакцію Лєнчінкова, а Богдан Семенець ударом з напівоберту влучив у стійку воріт. Також відзначимо дальній удар Віталія Богданова та спробу Сергія Атласюка «ножицями» вразити ворота господарів.

Навала в кінцівці матчу не принесла черкащанам бажаних дивідендів. Домашня поразка боляче вдарила по честолюбству ФК «Славутич» та добряче девальвувала його позицію в турнірній таблиці другої ліги.

Популярные новости