Друга ліга. Підготовка триває

1572 19.02 2013   12:21
Автор: Footboom
Фото - fcsevastopol.com

Команди другої ліги продовжують готуватися до продовження весняної частини змагань, в якій вирішиться доля чемпіонату. Більшість колективів дивізіону проводять тренувальні збори в Криму і лише одиниці можуть собі дозволити провести збори за кордоном. Ближче до літа результати покажуть підсумки підготовки.

Один із лідерів групи А тернопільська «Нива» проводить збір у Криму. Заплановано декілька спарингів, які чергуються з тренуваннями. Уклали угоду з тернополянами Василь Білий ( «Єдність» ), Михайло Басараб ( «Скала» ), Андрій Кікоть ( «Арсенал» ) та Роман Стоцький.

Головна новина з Черкас – «Славутич» отримав нового головного тренера. Команду очолив відомий фахівець Сергій Пучков, помічником у нього буде колишній тренер донецького «Олімпіка» Ігор Петров. Новий тренерський штаб запланував чотири тренувальних збори. Заключний із них пройде в Туреччині з 16 по 28 березня.

Команда взяла участь у турнірі на призи аматорського колективу Черкащини – ФК «Зоря» Білозір’я, який «Славутич» виграли. За підсумками цього змагання Сергій Пучков здійснив перші кадрові зміни. Припинена співпраця з Вадимом Кучеревським, Ренатом Мірошниковим, Олександром Ніколайчуком, Сергієм Грищуком, Валентином Горкуном та Антоном Матвієнком. Команду очікує підсилення, але купувати гравців не будуть, а братимуть тих, хто в статусі вільних агентів. Долучився до черкащан Сергій Савченко, останніми клубами якого були дніпродзержинська «Сталь» та «Украгроком».

«Тернопіль» вирушив на навчально–тренувальні збори на Закарпаття. У складі Василя Івегеша вже немає Віталія Богданова і Романа Данковича.

Херсонський «Кристал» збереться наприкінці лютого. Головний тренер Денніс Люкенс для кожного футболіста розробив індивідуальні програми підготовки. До старту другого етапу херсонці будуть проводити тренування та контрольні матчі. У третій декаді березня «Кристал» може взяти участь у Кубку губернатора.

«Динамо» нарешті вийшло з відпустки. Але виїздні збори якщо і будуть, то вони, швидше за все, пройдуть у березні. На перегляді в інших командах знаходяться Олексій Тимченко («Десна»), Іван Фельде («Арсенал»), Сергій Андрєєв («Кримтеплиця»), Юрчук та Руденко в молодіжному складі дніпропетровського «Дніпра».

Стрийська «Скала» в ході підготовки до продовження першості взяла участь у турнірі пам’яті Ернеста Юста. Підопічні Володимира Реви доволі несподівано закінчили матч з представником чемпіонату Львівщини, програвши 1:2. В цьому поєдинку взяв участь новачок із «Десни», ім’я якого не розголошується, та вихованець львівських «Карпат» Роман Данкович, який став повноправним гравцем «Скали». Підписав контракт з «Кримтеплицею» Віталій Дністрян.

«Шахтар–3» залишив нападник Руслан Малиновський ( «Севастополь» ) і воротар Андрій Тотовицький (молодіжний склад). Також відчутною втратою став перехід до луганської «Зорі» капітана команди Максима Малишева. Гірники наразі проводять збір у Туреччині. На перегляді перебувають Кирило Ковалець з «Оболоні», син головного тренера молодіжної збірної України, а також Ігор Гончар із Хмельницького та Денис Шевчук з «Макіїввугілля».

У свердловському «Шахтарі» відбулася зміна президента клубу. На місце Олександра Коваля, який обіймав цю посаду, а недавно отримав депутатський мандат, прийшов Петро Горобцов. Та ніяк змін в діяльності клубу не передбачається. Фінансування залишається стабільним, усе, що записано в угодах, дотримується.

Останні два тренувальних збори відбудуться у Криму. З 19 лютого по 5 березня команда буде в Євпаторії. На цей збір поїде Юрій Целих, а також Сергій Асмаєв та Олександр Яскович, які провели з «Шахтарем» перший збір. Також очікується приїзд ще декількох потенційних новачків.

«Полтава–2» працює в обласному центрі, а після 22 лютого вирушає на тренувальний збір до Криму, а вже з 19 березня у планах виїзд до Туреччини. Після невдалих переглядів у кількох клубах повернулися до команди Олександр Обревко та Олександр Полуницький.

Ще один представник Полтавщини – «Кремінь» - проводить свої тренування та спаринги у рідному місті. В основному суперниками підопічних Юрія Чумака виступають команди Полтавської області. «Кремінь» підписав контракт з досвідченим оборонцем Володимиром Олефіром з кіровоградської «Зірки».

«Сталь» отримала нового головного тренера. Відомий за виступами за «Ворсклу», «Кривбас» і інших команд Володимир Мазяр очолив дніпродзержинців. Помічниками стали Віталій Лаврищев та Ігор Білан. Команда проводить заняття як на свіжому повітрі, так і в спортивному залі міста. На початку березня планується виїзд до Євпаторії, де пройде наступний етап підготовки.

«Украгроком» проводить збір у Криму. На цьому етапі заплановано чотири контрольні зустрічі. В розпорядженні головного тренера Юрія Гури знаходяться 24 футболісти та декілька новачків, прізвища яких поки що не афішуються.

Нарешті визначився з головним тренером комсомольський «Гірник–Спорт». З 15 лютого команду очолив Ігор Жабченко. Допомагатиме йому Юрій Сак. Отже, слова президента клубу Петра Каплуна про можливе зняття з чемпіонату немає під собою підстав і команда готується до старту другого етапу.

До цих пір невизначеною залишається доля «Оболоні–2» та «Жемчужини», які так і не вийшли з відпусток. Напевне через декілька днів вже буде точно відома доля цих клубів, хоча головний тренер ялтинців Іван Марущак надіється, що вони будуть і надалі змагатися серед команд другої ліги. За неофіційною інформацією в складі «Жемчужини» залишилося лише п’ять футболістів.

Популярные новости