Володимир Ходак: "З розумінням поставилися до того, що Сергію Пучкову надійшла пропозиція від серйозного клубу"

1394 18.06 2013   15:29
Віце-президент ФК «Славутич» Володимир Ходак прокоментував відставку Сергія Пучкова з поста головного тренера команди черкащан.
– Володимире Анатолійовичу, сезон для команди вийшов невдалим. Чи зараз, коли уже пройшов час і можна спокійно проаналізувати минуле, можете сказати, які причини завадили виконати поставлену мету – підвищитися у класі?
– Чемпіонат і справді вийшов дещо складним. Чому не змогли підвищитися у класі? У нас були гідні суперники, у яких узимку відбулося суттєве кадрове підсилення: «Десна», яка ще восени зробила собі хороший очковий запас, і тернопільська «Нива». Ми багато втратили очок восени – і саме це стало стрижневим у сезоні. Навесні надолужити втрачене було тяжко.
– Які враження залишилися від роботи Сергія Пучкова?
– Ми дуже вдячні йому за співпрацю. У плані організації гри він дуже розвинув нашу команду. Шкода лише, що формат змагань навесні був незрозумілим. Зараз усе вказує на те, що другій лізі потрібно діяти за принципом першої: одна група – 18-20 команд. Нам потрібно ще над собою працювати, адже ми ще дуже молодий клуб, нам лише два роки.
– Тобто, скажімо так, до Сергія Валентиновича у зв’язку з тим, що завдання не виконане, претензій немає?
– Пучков працював на совість. Своє завдання – покращити якість гри – він виконав. До того ж, поділився з футболістами своїм професіоналізмом, досвідом.
– Хто був ініціатором дострокового розірвання контракту з головним тренером команди?
– Ми дійшли спільної згоди. З розумінням поставилися до того, що Сергію Валентиновичу надійшла пропозиція із серйозного клубу – «Металурга».
– Розірвання угоди передбачало якусь компенсацію з Вашого боку, чи тренера, чи «Металурга»?
– Усе вирішилося без будь-яких компенсацій. Щиро кажучи, у нас із самого початку була домовленість, що наприкінці чемпіонату ми переглянемо нашу угоду, і у випадку, якщо Сергію Валентиновичу надійде пропозиція з команд вищого рівня, ми поставимося до цього з розумінням.
– Володимире Анатолійовичу, а чи готовий сам клуб (окрім того, що поставив завдання перед командою підвищитися у класі) в організаційному та інфраструктурному плані до першої ліги?
– Ми працюємо над удосконаленням інфраструктури й поліпшенням матеріально-технічної бази. Наприклад, уже чимало виконано робіт по стадіону: є роздягальні, табло, світло. Працюємо й в інших напрямах розвитку клубної інфраструктури.
– На те, що клуб не зовсім відповідає за своєю інфраструктурою першій лізі, зокрема, звернув увагу й Сергій Пучков…
– Сергій Валентинович – досвідчений тренер, що попрацював у багатьох командах, а тому йому є з чим порівнювати і він має право давати таку оцінку.
– Ще не відомий формат другої ліги на наступний сезон, проте, напевно, у Вас є вже якісь завдання та побажання тренерському штабу Ігоря Петрова?
– По-перше, дуже хочеться, щоб за форматом друга ліга була однією групою. По-друге, Ігор Григорович працював у тренерському штабі Сергія Пучкова, а тому може продовжити його напрацювання. Головне, щоб у команди покращувалася гра і на стадіоні були уболівальники.
– Але категорично питання підвищення в класі стоїть?
– На наступний сезон ми таке завдання ставимо. Від нас цього уболівальники чекають.
Популярные новости