Павло Лук’янець: "Радий, що повернувся у професійний футбол"

2071 18.04 2014   15:52
Фото - fcbrovar.obolon.ua

Напередодні матчу з овідіопольським «Реал Фарма» півзахисник «Оболонь-Бровар» Павло Лук’янець розповів офіційному сайту клубу про своє повернення до лав «біло-зелених», а також поділився враженнями про старт другої частини чемпіонату.

- Павло, свого часу ти вже виступав за «пивоварів». Які почуття тебе переповнювали, коли ти повернувся у склад «біло-зелених», і що для тебе означає це повернення?

- По-перше, дуже приємно повернутися у команду, в якій я провів непогані три сезони. Також дуже важливим для мене є те, що я повернувся у професійний футбол. Це не може не радувати. З «біло-зеленими» хочеться вийти у першу лігу, розвиватись… Для цього у нас є всі умови. Хоч ми і не зовсім вдало почали весняну частину чемпіонату, ми все одно будемо боротись до кінця, будемо старатися виграти усі матчі, які залишились, а далі буде видно… Надіємось на краще.

- Як тебе прийняли у команді? Не було проблем з адаптацією?

- Прийняли мене чудово! Дуже швидко і легко я влився у команду. Колектив підібрався досить дружній, згуртований, з дисципліною у всіх усе гаразд. І в цьому, в першу чергу, величезна заслуга тренерського складу.

- А такий різкий стрибок з чемпіонату області у професіонали другої ліги? Труднощів не виникло?

- Абсолютно ніяких. У чемпіонаті області є близько чотирьох, п’яти клубів, які не поступаються за рівнем футболу деяким колективам другої ліги. Тому повернення у професіонали відбулось безболісно.

- Павло, ти вже виступав у другій лізі, коли захищав честь ФК «Оболонь» — 2. Чи змінився з того часу рівень ліги?

- Футбол сам по собі з кожним роком розвивається і прогресує. Звичайно, рівень другої ліги наразі дещо виріс, як і весь українського футболу вцілому.

- У складі «Оболонь-Бровар» ти зіграв всього 48 хвилини в офіційних матчах, виходячи на заміни. Однак встиг відзначитися вже двома забитими м’ячами, один з них – переможний. Це фарт, випадковий збіг обставин, чи, можливо, це така таємна зброя, родзинка футболіста Лукянця?

- Я всього лиш виконую свою роботу. Для мене не важливо, буду я грати зі стартових хвилин, чи вийду на заміну по ходу поєдинку. Головне – це приносити користь команді, виконувати тренерські настанови. Зрештою, заміни для того й існують, щоб підсилювати гру. Я працюю, а Сергій Вікторович сам вирішує, яким чином задіювати мене у матчах чемпіонату. Щодо штрафних… Я й раніше завжди виконував стандарти. На тренуваннях постійно відточую штрафні удари.

- Що можеш сказати про нашого майбутнього суперника?Знайомий з командою «Реал-Фарма»?

- Нічого конкретного про команду з Овідіополя сказати поки що не можу. Найближчим часом ми переглянемо їхні матчі і будемо знати суперника в лице.

Можу запевнити, що грати ми будемо лише на перемогу. Слава Господу, що нарешті нас прорвало і ми перемогли у попередній дуелі проти «Арсеналу-Київщина». Це, без сумніву, додало впевненості гравцям, атмосфера у роздягальні стала більш сприятлива.

- Як ти вважаєш, ось ця вимушена пауза після матчу з білоцерківцями не відіб’ється негативно на команді?Все ж таки тільки перемогли, впіймали кураж, а тут змушені пропускати тур…

- Ні, навпаки. Емоції вщухли, ми як слід «переварили» перемогу над «Арсеналом», набралися сил і готові до подальшої боротьби.

- Павло, що можеш сказати нашим вболівальникам, які так палко підтримують команду і свято вірять у вихід «Оболонь-Бровар» до першої ліги?

- Вболівальникам хочу побажати терпіння. Шанси на підвищення у класі ще не втрачено. Ми будемо грати на перемогу у кожному матчі і старатися радувати наших прихильників гарним, видовищним футболом.

Популярные новости